Karpathos is een Grieks eiland dat zich tussen Rhodos en Kreta bevindt. Het massatoerisme is er nog niet doorgedrongen dus is het nu nog het ideale moment om dit eiland te bezoeken. Vanaf half juni kan je vanuit Zaventem vertrekken naar Karpathos met tussenlanding op Rhodos.

Het is op één na grootste eiland van de Dodekanesos. Een langgerekt, smal en bergachtig eiland met schilderachtige dorpen verscholen tussen het groen op de berghellingen en met aantrekkelijke vissersdorpen geflankeerd door de zandstranden. Het eiland is geschikt voor mensen die van een rustige vakantie houden in combinatie met lokale tradities, prachtige stranden en folklore. Een mix van relaxen, cultuur, zon, zee en strand.

Waar logeren?

De belangrijkste stad is  Pigadia, de hoofdstad en heeft een gezellige boulevard met haventje. Terrasjes aan zee en vissersboten aan de kade. Het is net een groot dorp, ons kent ons. Je voelt hier echt de Griekse gastvrijheid. Hier proef je de lokale specialiteiten die in elke taverne op een andere manier wordt bereid. Zonnen doe je op Pigadia beach ! Een bootexcursie naar Kasos is ok één van de mogelijkheden.

Amoopi , ligt aan een mooie kuststrook en trekt veel toeristen, hier heb je één van de mooiste stranden. Ideaal voor snorkelaars om de fauna te ontdekken in het kraakheldere water. Op het eiland heb je altijd wind die heerlijk kan zijn in de warme zomers maar in Amoopi zit je wat uit de wind omdat he tegen de heuvels is aangebouwd en zo de stranden beschut zijn tegen de wind.

Arkassa, is een authentiek vissersdorp en ligt in het zuidwesten. Omdat het hier nog vrij rustig is ervaar je hier het echte dorpsleven. Je vind er ook één van de weinige archeologische opgravingen.

Wij gaan deze bestemming alvast voor jou uitproberen in september!