Ylläs

Wintersport in alle rust en ruimte

Op circa veertig kilometer van Kittilä ligt het wintersportgebied Ylläs dat uit zeven bergen en de twee dorpen, Äkäslompolo en Ylläsjärvi, bestaat. Naast het uitstekende skigebied is er een uitgestrekt netwerk van langlaufloipes aangelegd door het prachtige landschap van het Ylläs-Aakenus Nationaal Park. Ylläs is uitermate geschikt voor de vakantieganger die van rust, ruime en kleinschaligheid houdt.

Deze reis is zéér geschikt voor hen die naast een ruim aanbod aan excursies op zoek zijn naar een hotel met uitstekende faciliteiten. Het is namelijk heerlijk toeven in Lapland Hotel Saaga. Na alle buitenactiviteiten kunt u opwarmen in de sauna, in de bar kunt u tot in de late uurtjes napraten over de avonturen die u heeft beleefd en het hotel ligt direct aan de skipiste. De laatste overnachting is ook nog in het Lainio Snow Village, een ervaring die uw Winter Adventure pas echt onvergetelijk maakt! 

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Kittilä transfer naar Lapland Hotel Saaga. Dit hotel bevindt zich direct naast de skipiste, is voorzien van een zwembad, sauna’s en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Dag 2

Sneeuwscootertocht naar een rendierboerderij. Met de sneeuwscooter rijdt u ’s ochtends door besneeuwde bossen en komt uiteindelijk oog in oog met de rendieren. Op de boerderij leert u tijdens een korte tocht een rendierslee te besturen en hoort u de feiten en verhalen van de traditionele rendierboerderij.’s Middags bent u weer terug in Ylläs.

Dag 3

Huskysafari, ca. 5 km. Een flitsende sleedetocht die wordt afgesloten met wareme bessensap terwijl u luistert naar interessante verhalen over het dagelijks leven van deze prachtige dieren.

Dag 4

Lainio Snow Village. Aan het begin van de avond vertrekt u per sneeuwscooter naar Lainio Snow Village waar u de nacht doorbrengt. Lanio Snow Village bestaat uit een restaurant, bar, lobby, ijsrestaurant, ijsbar en uiteraard diverse ijskamers. U geniet van een uitgebreid diner, in het restaurant Krouvi. Alhoewel de temperatuur in een ijskamer constant vijf graden onder nul is, zult u het in de warme slaapzak op rendiervellen niet koud krijgen.

Dag 5

Dag ter vrije besteding. Na het ontbijt wordt u Lainio Snow Village per transfer naar het Lapland hotel Saaga gebracht. U kunt deze dag zelf invullen bijvoorbeeld gaan skiën, snowboarden of langlaufen en ’s avonds op zoek gaan naar het noorderlicht.

Dag 6

Sneeuwschoenwandeling. Tijdens deze wandeling ontdekt u de magie en stilte van het prachtige Finse Sneeuwlandschap en hoe eenvoudig u zich op deze manier door de sneeuw voortbeweegt. U wordt hier begeleid door een gids en de tocht is ca. 3 uur.

Dag 7

Sneeuwscootertocht en ijsvissen. Onder begeleiding van een gids rijdt u per sneeuwscooter naar een bevroren meer. Daar maakt u kennis met het beroemde ijsvissen. Met wat geluk kunt u genieten van uw eigen vangst tijdens een lunch rond het kampvuur. En willen ze vandaag niet bijten, géén nood: er zijn koffie en broodjes mee.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Praktische informatie

(*) Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van de volgorde van de activiteiten. Deze Winter Adventure is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar

Prijzen

8 dagen vanaf €1479 p.p.

Inbegrepen

  • Retourvlucht Amsterdam/Brussel-Kittilä en transfers
  • Sneeuwschoenwandeling
  • Huskysafari
  • Sneeuwscootertocht naar een rendierboerderij
  • Sneeuwscootersafari en ijsvissen
  • 6 nachten verblijf in Lapland Hotel Saaga o.b.v. logies/ontbijt
  • 1 nacht verblijf in Lainio Snow Village o.b.v. halfpension

Accomodatie

Lapland Hotel Saaga: U verblijft 6 nachten in een 2 persoonskamer o.b.v. logies/ontbijt. Het hotel is modern ingericht en ligt direct aan de pistes van Ylläsjärvi, zie pag. 26.

Lainio Snow Village: U verblijft 1 nacht in een 2-persoonskamer van sneeuw en ijs, zie pag.26.

Klik hier voor het volledige programma