Saariselkä - Nellim

De plek om één te worden met de Finse natuur

Sariselkä is gelegen in het uiterste noorden van Fins Lapland. Het is een compact dorp dat omringd wordt door een heuvelig landschap en het Nationaal Park Urho Kekkonen. De skipistes, langlaufloipes, hotels, restaurants en het spa-centrum liggen op loopafstand. En zelfs voor een bezoek aan de kerstman kunt in dit dorp terecht.

Verscholen tegen de Noors-Russische grens, in het uiterst noordoostelijke deel van Fins Lapland, ligt Nellim Wilderness Lodge. Een unieke plek om dagelijks winterse activiteiten te ondernemen terwijl u verblijft in een sfeervol hotel. U maakt een sneeuwscootertocht naar de Russische grens en u brengt een bezoek aan de rendierboerderij. Een huskysafari mag ook niet ontbreken tijdens deze week. ’s Avonds geniet u van de Finse sauna aan de rand van het Inari meer of speurt u de hemel af naar het noorderlicht vanuit de Aurora Bubble.

Dag 1

Aankomst op Ivalo Airport en transfer naar Nellim Wilderness Lodge.

 

Dag 2

Langlaufen. Vandaag maakt u kennis met de schoonheid van de stilte. Onze gids neemt u mee naar de langlaufloipes door de bossen en over het bevroren meer. Ook voor de onervaren langlaufer een belevenis die u niet snel zal vergeten. De hele week staan de langlaufski’s en schoenen tot uw beschikking.

Dag 3

Sneeuwscootertocht. Wat is er nu mooier dan met volle snelheid door het witte landschap rijden. Na een korte introductie en testrit op het meer gaat u de uitgestrekte omgeving van Nellim verkennen. De lage, bevroren bomen en de glooiende heuvels zijn kenmerkend voor deze omgeving. U bezoekt een rendierboerderij waar u de lunch bij het kampvuur gebruikt. Tijdens de tocht gaat u richting de Russische grens en na ca. 5 uur keert u terug bij het hotel waar u kan genieten van een welverdiende sauna.

Dag 4

Dag ter vrije besteding. U kunt vandaag zelf indelen; langlaufen of misschien waagt u een ritje op de kick slee. Of ga mee een dagje naar Inari voor een bezoek aan het Sami museum Siida. Uitslapen of heerlijk een boek lezen bij de openhaard is natuurlijk ook vakantie.

Dag 5

Sneeuwschoenwandeling. De gids brengt u vandaag op bijzondere plekken waar je zonder sneeuwschoenen niet zou kunnen komen. De sneeuw, soms tot ver boven de knie, kun je met deze sneeuwschoenen gemakkelijk bedwingen. Tijdens deze 3 uur durende tocht komt u langs de eilanden in het Inari meer en het plaatsje Nellim.

Dag 6

Dag ter vrije besteding. Misschien wilt u vandaag mee op een extra sneeuwscootertocht, of nog eens met de sneeuwschoenen er op uit. ’s Avonds kunt u op zoek naar het noorderlicht.

Dag 7

Huskysafari. U gaat vandaag in de leer bij de huskymusher. Laat het luide geblaf van de huskyhonden u niet afschrikken. Zodra ze voor de slee zijn gespannen en het op een lopen kunnen zetten, hoortu alleen nog het knisperen van de slee door de sneeuw. U maakt een tocht van ca. 3 uur over het Inari meer en door de met sneeuw bedekte bossen.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Ivalo.

Praktische informatie

(*) Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van de volgorde van de activiteiten. Deze Winter Adventure

is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar

Prijzen

8 dagen vanaf €1772 p.p.

Inbegrepen

  • Retourvlucht Amsterdam/Brussel-Kittilä en transfers
  • Sneeuwschoenwandeling
  • Huskysafari
  • Sneeuwscootertocht naar een rendierboerderij
  • Langlaufen
  • 7 nachten verblijf in Nellim Wilderness Lodge o.b.v. volpension

Accomodatie

Nellim Wilderness Lodge: Deze bijzonder mooie accommodatie ligt bij het gehucht Nellim op een betoverende locatie aan het Inari meer. De vriendelijke eigenaar en zijn personeel zorgen voor een warm welkom. U verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer o.b.v. volpension. U heeft de keuze uit een standaardkamer (ca. 20 m²) of een superior kamer met sauna (ca. 35m², max 4 pers.).

Klik hier voor het volledige programma