Levi

Levendigste ski -bestemming van Finland

Gelegen in het ongerepte en uitgestrekte winterlandschap van Lapland bevindt zich de levendigste skibestemming van Finland; Levi. Deze sneeuwzekere bestemming biedt de skiër en snowboarder een variëteit aan uitdagingen en veelal rustige pistes. Het sfeervolle centrum, met een ruime keuze aan uitstekende restaurants en bars, maakt Levi tot een wintersportplaats van internationale allure. Tegelijkertijd heeft het de Finse intimiteit weten te behouden. Ga naar Levi en beleef een unieke winterervari

Deze Winter Adventure combineert het beste van twee werelden. U neemt deel aan een aantal excursies die Fins Lapland zo bijzonder maken en ontdekt de magie van het winterlandschap. Tegelijkertijd verblijft u in een prima 3 sterren hotel dicht bij het centrum van Levi. Met een ruime keuze aan restaurants, bars en trendy winkeltjes is Levi dé wintersportplaats van Finland. Kortom: lekker actief op pad en genoeg tijd om te relaxen. 

Dag 1

Aankomst op Kittlä airport en transfer naar Hotel Hullu Poro. Met de vlucht vanaf Amsterdam/Brussel komt u aan op de luchthaven van Kittilä; Na een transfer checkt u in bij Hotel Hullu Poro, wat ‘gek rendier’ betekent. Daarna heeft u nog de hele middag om Levi te ontdekken.

Dag 2

Sneeuwscootersafari. ’s Middag zult u zelf zien hoe snel u uit de bewoonde wereld in een prachtig, ruim- en wit landschap terecht komt. Uw gids legt u het gebruik en de veiligheid van uw sneeuwscooter uit en maakt dan kennis met de Lapse natuur terwijl u op een sneeuwscooter door besneeuwde bossen en over bevroren meren rijdt. Geniet onderweg, tijdens een pauze, van een glas warme bessensap. Na ongeveer twee uur keert u weer terug naar Levi.

Dag 3

Dag ter vrije besteding. Als u vandaag iets actiefs wilt doen zijn er verschillende mogelijkheden. Breng  bijvoorbeeld een bezoek aan het Lainio Snow Village, ga op bezoek bij de rendieren of ga een dagje skiën!

Dag 4

Sneeuwschoenwandeling. Onder begeleiding van een gids zult u de stilte en de indrukwekkende natuur nog beter leren waarderen. Nadat u sneeuwschoenen en stokken hebt gekregen gaat u het indrukwekkende landschap van Levi ontdekken. Onderweg vertelt uw gids verhalen over het leven en de mensen in Lapland; Geniet tijdens de tocht die ongeveer 2 uur duurt, van een welverdiend drankje alvorens u weer terugkeert naar Levi. Deze excursie is geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder.

Dag 5

Dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld de poolnacht ervaren door een sneeuwscootertocht in de buurt van Levi te maken. Met een beetje geluk is het onbewolkt en wijzen de maan en de sterren, en misschien zelfs het noorderlicht u de weg.

Dag 6

Huskysafari. Nadat u alle noodzakelijke kleding heeft gekregen vertrekt u per bus naar de huskyboerderij voor een onvergetelijke belevenis op een hondenslee! Deze vriendelijke honden zullen u hartelijk verwelkomen en met plezier door de Lapse wildernis leiden. Na de kennismaking maakt u een tocht van ca. 1 uur.

Dag 7

Dag ter vrije besteding. Ga lekker skiën, snowboarden of langlaufen in Levi en de directe omgeving.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Praktische informatie

(*) Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van de volgorde van de activiteiten. Deze Winter Adventure is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar

Prijzen

8 dagen vanaf €875 p.p.

Inbegrepen

  • Retourvlucht Amsterdam/Brussel-Kittilä en transfers
  • Sneeuwscootersafari
  • Sneeuwschoenwandeling
  • Huskysafari
  • 7 nachten verblijf in Hotel Hullu Poro o.bv. logies/ontbijt

Accomodatie

Hotel Hullu Poro. U verbiljft in een 2-persoonskamer of in een familiekamer (met eigen sauna) o.b.v. logies/ontbijt. Zie pag. 19 voor meer informatie.


Klik hier voor het volledige programma