13 daagse rondreis naar Panama

De Republiek Panama is een land in Centraal-Amerika dat grenst aan Costa Rica en Colombia. Panama is vooral bekend door het Panamakanaal, dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan....

Rondreis : Ontdekking van Panama

Deze rondreis op individuele basis wordt aangeboden door Reizen Van Laere en een Belgische correspondent ter plaatse in Panama. U kunt in Panama dus steeds terugvallen op Nederlandstalige bijstand mocht dit nodig zijn. 

Dag 1

Vertrek met lijnvlucht vanuit Brussel of Schiphol en met tussenstop. Aankomst op de luchthaven van Panama (Aeropuerto Tocumen) .  U heeft een rechtstreekse transfer naar uw hotel  Megapolis HardRockhotel op basis van standaardkamer met ontbijt.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekt u op citytour per minibus voor een bezoek aan volgende bezienswaardigheden : De  Amador Causeway-Panama.  Dit is een 6 km lange dam waar de schepen langs varen alvorens het Panama Kanaal in te gaan.  Casco Viejo of in het Nederlands letterlijk het oude kwartier, dit is het historische deel van Panama City.   Gebouwd in 1673, daarna aangevallen door piraten en in 1997 uitgeroepen tot Unesco cultureel erfgoed. Vervolgens bezoekt u de buitenwijk Ancon, die ooit ontstond als woongebied voor de arbeiders die het Panama kanaal schepten.  De wijk was ooit Amerikaans grondgebied, nu staat er de grootste shopping mall van Panama city. Na Ancon rijdt u naar de Miraflores sluizen die iets buiten Panama city gelegen zijn.  Het bezoekerscentrum met uitkijkplatform geeft u een fantastisch zicht op de gigantische zeeschepen en cruiseschepen die door de sluizen gaan.  De drie grote sluizen brengen de schepen tot 26 meter boven zeeniveau.

U bezoekt  de vismarkt.  Deze markt heeft geen introductie nodig, hier vindt u allerhande vis vers of klaargemaakt en spijtig genoeg vinden weinig toeristen hun weg hier naartoe. Na het einde van de citytour wordt u teruggebracht naar het hotel Megapolis Hard Rock voor een tweede overnachting.

Dag 3

Na het heerlijk ontbijt vertrekt u richting het Gamboa Rainforest Resort.  Tijdens de transfer maakt u een stop bij de Embera indianen..  Deze indianenstam leefden tot rond het  jaar  1700 in de Choco region, het hedendaagse Colombia genoemd, maar door de migratie (geleid door de Spanjaarden), verhuisden zij richting Panama.  Hier kwamen zij dan in conflict met een andere indianenstam de ‘Guna’s.  Deze laatste verplaatsen zich richting Caribisch kust, zoals de San Blas eilanden. In de 19 de eeuw was de Darién (een gedeelte van groot Colombia toen) bewoont door de Embera en de Guna volkeren, samen met de Afrikaanse slaven (gekend als Darienitas).  Deze Darienitas vestigde zich in havensteden langs de mondingen van rivieren,  daartegen de Embera indianen zich voornamelijk stroomafwaarts langs de rivier vestigde. Bij deze locale stam nuttigt u het middagmaal en gaat u op zoek naar een verborgen waterval.

Na het  verlaten van de Embera stam en zet u  de tocht verder naar het Gamboa Rainforest  resort voor de overnachting.   Dit prachtige resort is gelegen in Gamboa.  Dit stadje bevindt zich in een scherpe bocht van de Chagres rivier.  De houten brug ( met één rijstrook)  over de Chagres is de enige toegangsweg tot  Gamboa. 

Dag 4

Met het ontbijt achter de kiezen, vertrekt  u voor de Areal Tram.  Deze kabelbaan brengt u  op de top van de berg (opgelet laatste stukje is wel via trappen) waar u van een schitterend uitzicht geniet over het Panama kanaal. Onderweg maakt de gids u attent op verschillende dieren (zoals luiaards) en planten. En op de terugweg staat  een bezoek aan de vlindertuin, een park met orchideen en pijlgifkikkers op het programma. In de namiddag staat er een boottocht op het Panama kanaal op het programma, deze uitstap wordt georganiseerd door het Gamboa Rainforest Resort. Overnachting in Gamboa Rainforest resort.

Dag 5

U verlaat Panama City. Eens de koffers ingepakt en na een stevig ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven Albrook voor de binnenlandse vlucht naar David.  David is de hoofdstad van de provincie Chiriqui (in het westen van Panama) en ligt op de bekende Pan-American highway.  Op de luchthaven staat de minibus u op te wachten voor de transfer naar hotel Bocas del Mar te Boca Chica.  U logeert  in een standaard bungalow met zeezicht.  Het stadje Boca chica is vooral bekend om zijn sportvisserij en is het punt om over te steken naar de eilanden in de Golf van Chiriqui.

Dag 6

Na het ontbijt is er een bezoek aan het Chiriqui nationaal park.  U doet een boottocht doorheen het in 1994 gestichte park, dat bescherming biedt aan de verschillende eco systemen,  mangrove, koraal riffen en de verschillende eilanden die in het park gelegen zijn. Het Chirique NP is ook gekend voor zijn ‘wildlife’ zoals de groene iquana, hamerhaaien, reuzenmanta’s en verschillende soorten zeeschildpadden die op de eilanden komen broeden. De boottocht brengt u dan ook langs verschillende eilanden, verlaten strandjes en u heeft de mogelijkheid tot snorkelen. Na al dit moois wordt u teruggebracht naar hotel Bocas del Mar voor de overnachting.

Dag 7

Een quad met chauffeur brengt u naar de prachtige baaien, doorheen de mooie natuur en heeft u schitterende uitzichten. Na het middagmaal (optioneel) hebt u vrije tijd in het hotel alvorens u vertrekt op avondcruise. Tijdens deze cruise leidt de gids  u doorheen de mangroves en laat u kennismaken met  de verschillende vogelsoorten . Na een schitterende zonsondergang wordt u teruggebracht naar het hotel Bocas del Mar voor de overnachting.

Dag 8

Met het fototoestel in aanslag vertrekt u vandaag per bus  naar Boquette.  Deze gemeente ligt op 60 km van de grens met Costa Rica.  Boquette is gelegen in een vallei  omringd door groene heuvels en met uitzicht op de hoogste berg ‘vulkaan Baru’.  Het is rijk aan tropische flora en fauna, watervallen en bruisende rivieren. Maar het is ook gekend voor zijn koffie. U gaat dan ook met de Nederlandstalige gids een koffieplantage bezoeken. De overnachting is voorzien in hotel Bocas del Mar 

Dag 9

Vrije dag om te genieten van uw verblijf in hotel Bocas del Mar. 

Dag 10

Transfer naar de luchthaven van David voor de vlucht naar Bocas del Toro.

Bocas del Toro is de hoofdstad van de gelijknamige Panamese provincie Bocas del Toro.  De kleine stad is gelegen op een schiereiland in het zuidoosten van het eiland Colón, het noordelijkste eiland van een archipel voor de Caribische noordwestkust van Panama. De stad is het toeristische centrum van de archipel. Men is er gespecialiseerd in ecotoerisme.  Alle plaatsen op het eiland zijn, met uitzondering van het regenseizoen, eenvoudig met de fiets te bereiken die dan ook overal te huur zijn. De stad kan in zo'n dertig minuten met een watertaxi vanaf Almirante op het vasteland bereikt worden.  Transfer naar hotel Tropical suiteste Bocas del Toro  voor de overnachting.

Dag 11

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om een excursie te reserveren  of te genieten van een vrije dag.

Mogelijke excursies zijn :

-Snorkelen : elke dag vertrekken er tours die u naar de mooie stranden met koraalriffen en mangrove brengen.

-Bezoek aan het vasteland met het ontdekken van de flora en fauna van het eiland Colon zoals “ la Gruta”, Bocas del drago

-Scuba duiken behoort ook tot de mogelijkheden,  u gaat duiken tussen de prachtige koralen en kennis maakt met de ‘red starfish”

-En als laatste een “turtle tour” om de schildpadden te ontdekken die  de stranden komen bezoeken.  Opgelet dit is enkel van mei tot oktober.

Transfer naar luchthaven  voor de vlucht Bocas del Toro – Panama City.  Het minibusje brengt u naar uw laatste overnachtingshotel.

Dag 12

Met een heerlijk ontbijt achter de kiezen in Hard Rock hotel heeft u nog een aantal vrije uren in Panama city. Deze kan u doorbrengen door nog wat in de stad rond te kuieren.

En wordt u later opgehaald door het minibusje dat u richting luchthaven Panama Tocumen brengt.  Op de luchthaven misschien de laatste Balbao’s (munteenheid van Panama)  uitgeven aan souveniers voor de thuisblijvers.

Dag 13

Aankomst te Brussel

Praktische informatie

De prijs is op aanvraag en afhankelijk van het seizoen dat u reist. Wij regelen alle vluchten en de excursies die in het programma vermeld staan. 

Klik hier voor het volledige programma