Riviercruise Douro Van Porto tot Salamanca

Nederlandstalig begeleide riviercruise

Deze cruise wordt van begin tot einde Nederlandstalig begeleid. De vlucht vertrekt vanuit Brussel naar Porto waar de cruise begint. U vaart langs de wijngaarden van de portwijn en proeft uiteraard van de lekkere Porto. Salamanca is slechts één van de populaire stopplaatsen. Het schip de Douro Serenity straalt luxe en elegantie uit en zal u culinair verwennen.

Dag 1 : Brussel-Porto

Samen met de Nederlandstalige begeleider neemt u de lijnvlucht vanuit Brussel naar Porto. Transfer naar de haven en inscheping aan boord van de M/S Douro Serenity. Welkomstcocktail en diner. 

Dag 2 : Porto-Régua-Pinhão

In de ochtend worden de trossen losgegooid en vaart de M/S Douro Serenity door de Dourovallei waar kleine dorpjes, als het ware middenin olijf- en wijngaarden, lijken te liggen.  Lunch aan boord.  In de vroege namiddag bereikt u Régua,  poort tot de wijnregio Alto Douro (Hoge Douro).  Vertrek op excursie naar Lamego,  één van de meest historische steden van de Douro Vallei.  Begeleid bezoek aan de stad : kathedraal uit de 12e eeuw, bisschoppelijk paleis, Moorse kasteelruïne (buitenaanzicht).  U bezoekt er de bekende bedevaartkerk Nossa Senhora de Remédios.  De meer dan 600 treden van de dubbele trap die leidt naar de kathedraal werden in het verleden door de bedevaartgangers op de knieën beklommen!  De trap is op de tussenliggende terrassen prachtig versierd met azulejos.  Bovenaan de kerk heeft u een prachtig uitzicht over de streek.  U zal er ook de mogelijkheid hebben om het Museum van Lamego te bezoeken.  Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijenvan Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten. s' Avonds diner in een prachtig wijnlandgoed, waarna terugkeer en overnachting aan boord in Pinhão.

Dag 3 : Pinhão-Vega Terron-Castelo Rodrigo

s'Morgens vaart het schip naar Vega Terron, gelegen aan de Spaanse grens, door de diepe valleien van de Douro, verbreed door opeenvolgende dammen die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit produceren voor gebruik in Portugal.  Lunch aan boord.  In de namiddag vertrekt u op excursie naar Castelo Rodrigo.  Op de top van een heuvel domineert het middeleeuws dorp van Castelo Rodrigohet plateau, dat zich uitstrekt over Spanje in het oosten en de diepe Dourovallei in het noorden.  Castelo Rodrigo draagt de sporen van enkele territoriale conflicten met zich mee.  U voelt nog steeds de sfeer van de Joodse gemeenschap die er tijdens de inquisitie in alle rust samenleefde met de christelijke gemeenschap.  Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met zijn 16e-eeuwse huizenmet prachtige gevels en ramen in Manuelstijl.  Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk.  's Avonds Captain's dinner en overnachting aan boord.

Dag 4 : Vega Terron-Salamanca-Barca D'Alva

Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed voor de pracht en praal van haar oude stad.  Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje.  Bezoek aan de universiteit gesticht in 1215 op het plein " Patio de las Escualas".  Bezoek aan de Nieuwe Kathedraal, gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok.  De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en stenenfiguren en binnenin met rijkversierde gewelven.  Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad.  Vrije tijd in de namiddag.  Flaneer door de smalle straatjes van deze historische parel.  Terugkeer aan boord in de late namiddag in Barca d'Alva.  Diner en overnachting aan boord.

Dag 5 : Barca D'Alva-Régua

s' Morgens vroeg vaart het schip richting Régua.  Lunch aan boord.  Aankomst in de late namiddag, waarna vertrek voor een bezoek aan het Paleis van Matheus, een elegant herenhuis uit de 18e eeuw, een echte parel van barokkunst.  De tuinen zijn wondermooi bestaande uit bloemenpaden, exotische planten en geurende bloesems.  Terugkeer aan boord in Régua, diner en overnachting.

Dag 6 : Régua-Porto

s'Morgensvroeg vertrek van M/S Douro Serenity uit Régua richting Porto.  Lunch aan boord.  Aankomst in de namiddag en vertrek per autocar voor een bezoek aan Porto.  Gelegen aan de monding van de Douro,  spreidt de stad zich uit over een aantal heuvelsmet uitzicht op de rivier als  getuige van een tweeduizend jaar oude geschiedenis.  Haar historisch centrum prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  Met haar bruggen,  monumenten, azulejos, bloemrijke balkonsen winkelstraten is de stad een lust voor het oog.  In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal " Sé" waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad.  Deze romaanse vestingkerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw, maar is toch één van de oudste monumenten van de stad.  De kapel van het Heilig Sacrament, die uitgeeft op de linkerzijde van het dwarsschip, herbergt een prachtig altaar met een gebeiteld zilveren altaarstuk.  U eindigt het bezoek aan de stad met een proeverij in één van de wijnkelders van de stad.                s' Avonds, diner en folkloreshow aan boord.

Dag 7 : Porto

Het schip blijft in Porto liggen.  In de voormiddag vertrek per autocar naar Guimarães, gelegen in het noordwesten van Porto en geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques.  Ontdek het historische centrum , langs het largo da Oliveira, een opmerkelijk goed bewaard middeleeuws complex en bezoek aan het paleis van de hertogen van Bragança, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bougogne.  In de namiddag vrije tijd om op eigen houtje Porto verder te verkennen of te genieten van de laatste momenten aan boord van uw schip.  s' Avonds, afscheidsdiner aan boord.

Dag 8 : Porto- Brussel

Na het ontbijt, ontscheping  en transfer naar de luchthaven.  Lijnvlucht naar Brussel.

Afreisdata

van 16 tot 23 april 2019 NL+FR v.a.2180 € pp
van 4 tot 11 juni 2019 NL v.a.2180 € pp
van 2 tot 9 juli 2019 NL v.a.2180 € pp
van 23 tot 30 juli 2019 NL+ FR v.a.1750 € pp
van 20 tot 27 augustus 2019 NL + FR v.a.1750€ pp
van 22 tot 29 oktober 2019 NL v.a.1750 € pp
van 12 tot 19 november 2019 NL+FR v.a.1750€ pp

Praktische informatie

Inbegrepen in de prijs:

 • Lijnvluchten Brussel/Porto/Brussel
 • Transfers zoals vermeld in het programma
 • De cruise in de gekozen categorie en kajuit
 • Volpension vanaf het dinerop dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
 • dranken tijdens de maaltijden aan boord
 • alle excursies zoals vermeld in het programma
 • Muziekale animatie en show aan boord
 • Welkomstcocktail en -diner
 • Captain's dinner
 • All Ways cocktail 
 • Tweetalig(NL/FR) All Ways reisbegeleiding
 • Een reeks voordrachten
 • Haventaksen(35€) en luchthaventaksen(110€) zoals op heden bekend, variabel en onderhevig aan veranderingen

 Niet inbegrepen in de prijs

 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Servicekosten voor het boordpersoneel
 • Gidsen en chauffeurs
 • Reisverzekeringen

Formaliteiten voor de passagiers met de Belgische Nationaliteit

 • Geldige identiteitskaart of internationaal reispaspoort