Zuid-Afrika rondreis

Enkele jaren geleden maakten we met een klein groepje singles een rondreis van Johannesburg tot aan de Kaap. De gids, een Zuidafrikaan die een aardig mondje Nederlands sprak leerde ons alles over de Boerenoorlog en de apartheid. Maak je de rondreis zonder Nederlandstalige gids is dit niet zo een probleem: het Afrikaans is een gezellig taaltje dat je snel onder de knie hebt.

Met KLM vlogen we via Amsterdam naar Johannesburg van waar de rondreis dadelijk begon. In Pretoria bezochten we de voornaamste bezienswaardigheden en namen we het middagmaal in een ‘shebeen‘ dit is een voormalige kroeg in Sowetho, de plaats waar Nelson Mendela geboren werd.

In het Krugerpark stonden we meermaals oog in oog met olifanten, leeuwen en verschillende soorten wild. Via het kleurrijke Swaziland werd de reis verder gezet richting Durban waar we de binnenlandse vlucht namen naar Port Elisabeth. Dit is de regio voor levensgenieters: de tuinroute, de wijnroute en de Kaap. De reis is niet geslaagd als je niet enkele wijnhuizen hebt bezocht en geproefd hebt van het ‘druivensap’

Een trip naar Kaap de Goede Hoop mag uiteraard niet ontbreken net zoals een kabelbaan ritje naar de Tafelberg.

Kortom: een rondreis Zuid-Afrika heeft werkelijk alles: cultuur, natuur, wildlife en niet te vergeten heerlijke wijntjes!

  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.