Kenia safari en strand

Kenia ligt aan de Indische Oceaan en is vooral gekend omwille van zijn parelwitte stranden en safariparken. Het heeft een tropisch klimaat, het regenseizoen is van maart tot mei. Van oktober tot december is het de periode van de ‘short rains’, buien dus. Wij deden de reis in november onder een straalblauwe hemel !

Wij verbleven in één van de vele strandhotels en trokken enkele dagen uit om op safari te gaan. Het safarikamp waar we logeerden werd bewaakt door enkele Masai. De Masai zijn een nomadisch volk in Kenia en Tanzania. Zij houden nog vast aan hun tradities maar zoals overal moet er geld in het laatje komen en verlaten sommige Masai hun stam om te gaan werken. Een lange wandeling naar hun ‘werk’ schrikt hen niet af.

Eens het donker werd mocht je niet meer alleen naar de lodge wandelen. Een Masai zorgde voor een veilige begeleiding. De dieren komen ’s nachts immers tot aan de lodges op verkenning. Het is wel even schrikken als je ’s ochtends wakker wordt met een giraffe naast je balkon.

We raden aan een prive safari te boeken (indien mogelijk), zo heb je het voertuig voor jou alleen en geniet je meer van de safari.

Je kan een safari in Kenia combineren met een strandverblijf op Zanzibar. Wil je de nadruk leggen op de safari combineer je Kenia best met Tanzania. Qua safariparken is Tanzania een betere keuze dan Kenia maar ook duurder. Uiteraard helpen we je graag verder bij de keuze van het verblijf volgens uw wensen en budget. Misschien nog even bij vertellen dat zowel Kenia als Tanzania en Zanzibar geschikt zijn als huwelijksreis.

  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.