Cyprus: cultuur, zon, zee en strand

Onze favoriet: Paphos

Cyprus kent enkele toeristische regio’s. Onze voorkeur gaat uit naar het gezellige Paphos. Paphos heef alles wat een vakantiebestemming moet hebben: mooie hotels, lekker eten, leuke wandelboulevard en een gezellige haven. Zeker niet te vergeten zijn de archeologische sites zoals de Koningsgraven en de Mozaïeken.

Ons hotel

Wij logeerden in één van de Constantinou Bros hotels aan de wandelboulevard. Je hebt de keuze tussen het 4* familiehotel, het 4* Royal hotel (enkel volwassenen) of het 5* en het 5* luxe hotel van de keten. Alle hotels hebben een grote tuin waar je echt tot rust komt.

Te bezoeken

Naast de historische sites in Paphos moet je zeker een bezoekje brengen aan Nicosia, de hoofdstad. Deze is in 2 gedeeld : het Grieks Cypriotisch en het Turks gedeelte. De grens loopt door de stad en daarmee is Nicosia de enige stad die in 2 verschillende landen ligt.

Het Troodos gebergte is zeker een bezoek waard. Word je snel wagenziek, neem dan zeker eerst iets in om de maag te kalmeren, de weg is nogal stijl en bochtig. De natuur, de typische dorpjes en de kloosters maken de rit de moeite waard.

  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.