Cruise Middellandse Zee

In 2019 organiseerden we een groepscruise op de Middellandse Zee met het schip MSC Seaview. De cruise vertrok in Barcelona en dus verbleven we eerst 2 nachten in deze boeiende stad.

Ons verblijf in Barcelona

We logeerden in hotel H10 Marina Barcelona 4*. Dit hotel ligt iets buiten het centrum en toch heel centraal. Het hotel bevindt zich in de nabijheid van het Olympisch Dorp waar tijdens de Olympische Spelen in 1992 de atleten en de journalisten werden ondergebracht. Er zijn heel wat eetgelegenheden en stranden in de buurt.

De cruise

De MSC Seaview is één van de nieuwste schepen uit de MSC vloot. De cruise is steeds in vol pension en voor wie graag een aperitiefje drinkt en een wijntje bij de maaltijden kunnen we zeker de All inclusive aanraden. Vertrekkende vanuit Barcelona legden we aan in Corsica, Mallorca en Italië. We geven je graag een kort overzicht van de route.

Corsica: Ajaccio

Rond de middag kwamen we aan in Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. Corsica wordt ook wel ‘Ile de Beauté’ genoemd. Een derde van het eiland is beschermd natuurgebied. Naast mooie stranden vind je er hoge bergtoppen en adembenemende panorama’s. Voor wie zich nog een vleugje geschiedenis herinnert, weet beslist nog dat Corsica het geboorteland is van Napoleon.

Italië: Genua

Genua is één van de rijkere cultuursteden in Italië ten zuiden van Milaan. De stad heeft een oud historisch centrum en staat bekend om de vele paleizen. Het stadje heeft een gezellig historisch centrum waar het aangenaam wandelen is. Het mondaine vissersdorp Portofino ligt in de buurt en is zeker een bezoekje waard.

Italië: La Spezia

La Spezia is een moderne stad aan de Ligurische kust in Italië. De stad zelf heeft niet veel bezienswaardigheden te bieden. De belangrijkste steden in de buurt zijn Firenze en Pisa.
Op korte afstand ligt het natuurpark Cinque Terre, dit zijn 5 dorpen die samen een natuurpark vormen. Ze liggen bijna met de voeten in het water en sinds 1997 staan deze dorpen op de Unesco Werelderfgoedlijst. De boottocht naar Cinque Terre was één van de mooiste ervaringen tijdens de cruise. Logeer je ooit in de buurt en ben je een romantisch type moet je beslist één van deze dorpen bezoeken.

  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.