Berlijn: een openluchtmuseum

Berlijn is 1 groot openluchtmuseum. Iedereen herinnert zich waarschijnlijk ‘De Muur’ die Berlijn in Oost en West Berlijn verdeelde. Er zijn ontelbare bezienswaardigheden en historische gebouwen. Berlijn bereik je het best met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel. Na heel wat vertraging opende vorig jaar de nieuwe luchthaven ‘Flughafen Berlin Brandenburg‘ die de 3 oude luchthavens vervangt.

Brandenburger Tor

Dit is één van de bekendste symbolen van Berlijn en wat ooit de stadspoort tot de stad achter de stadsmuur. De poort stond op het grondgebied van Oost-Berlijn en werd omsloten door de Berlijnse Muur. Toen de Berlijnse Muur viel kwam de Brandenburger Tor symbool te staan voor de Duitse eenwording.

Een stukje Muur

Gedenkstätte Bernauer Straße

20140309 - IMG_3487- BerlijnBlog bezienswaardigheden berlijnse muur bernauer straße gedenkstatte

In 1989 is de Berlijnse Muur gevallen en zijn heel snel daarna de meeste stukken van de muur verdwenen. Iedereen wou dit hoofdstuk zo snel mogelijk afsluiten. Je kan nu dus niet meer zien hoe Berlijn er uit zag met de muur. Misschien maar goed ook… Naast dit origineel stukje muur met wachttoren staan er ook nog heel wat informatieborden over vluchtpogingen die in die straat hebben plaatsgevonden.

Gendarmenmarkt

Door heel wat toeristen het mooiste plein van Berlijn genoemd. Het 3,3 hectare grote plein ligt in het stadsdeel Mitte. Tijdens de kersperiode vindt hier één van de mooiste kerstmarkten plaats.

Nog meer te zien…

Er is nog veel meer te zien zoals het Reichstag gebouw, het Fernsehmuseum, het Joodse kerkhof, de Alexanderplatz, Checkpoint Charlie (de bekendste grensovergang), Postdamer Platz,… Wij namen een paar dagen de Hop On Hop Of bus, voor mij zo wat de leukste manier om een stad te verkennen. Je stapt uit waar je wil, kuiert even rond en stapt terug de bus op naar de volgende bezienswaardigheid. In de Berliner Unterwelten stap je onder de grond door tunnels en bunkers die destijds door de Oost Berlijners gegraven werden. Elk weekend worden er rondleidingen gegeven.

Kurfüstendamm en KaDeWe

Het moderne Berlijn met mooie winkels en verzorgde boulevard vind je aan de Kurfürstendamm. Het valt dadelijk op dat dit gedeelte destijds tot West Berlijn behoorde: chique boulevard met prachtige winkel. In de zijstraten vind je hotels in alle prijsklassen en is het ideaal om te logeren als je graag ’s avonds nog even langs de boulevard wil flaneren. KaDeWe of ‘Kaufhaus des Westens’ vind je aan op het einde van de Kurfürstendamm. Ook als je niet van winkelen houdt, is dit zeker een bezoekje waard al is het maar om een blik te werpen op de 380.000 artikelen die er verkocht worden.

  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.