v.a. € 3.590

 • Nederlandstalig begeleid

 

 • Volledige kustlijn van Kroatië

 

 • Yachtcruise : kleinschalig schip

 

 • 10 dagen vol pension

 

 • 7 begeleide excursies inbegrepen

 

 • 3 sites Unesco werelderfgoed
Reizen Van Laere brengt je met het yacht de M/Y Adriatic Blue langs de volledige kustlijn van Kroatië, van Dubrovnik naar Zagreb. Gedurende 10 dagen varen we langs de mooiste baaien en bezoeken we 7 steden of bezienswaardigheden waarvan het Nationaal Park Plitvice zeker een topper is ! De 7 excursies zijn in de prijs van de reis inbegrepen en je hebt bovendien de kans om Montenegro en Bosnië Herzegovina te bezoeken. Een unieke kans om tijdens 1 reis maar liefst 3 landen en 11 steden te bezoeken! En dit allemaal onder begeleiding van een Nederlandstalige gids.

Het schip

De M/Y Adriatic Blue werd gebouwd in 2019 en heeft een buitenbrug met directe toegang tot de zee. Het schip telt 18 kajuiten verspreid over het hoofddek en bovendek. De kajuiten op het hoofddek hebben 2 patrijspoorten, die op het bovendek 2 vensters. Alle kajuiten beschikken over een badkamer, toilet, airco, haardroger en kluis. Er is een salon/restaurant met panoramische vensters en een loungebar. Op het gezellige zonnedek is het aangenaam vertoeven.

De route

14 mei 2024: Vlucht Brussel-Dubrovnik

Vertrek vanaf Brussel naar Dubrovnik, transfer naar de haven en inscheping aan boord van de M/Y Adriatic Blue. Avondmaal aan boord.

15 mei 2024: Dubrovnik

Dubrovnik, het vroegere Ragusa is omgeven door hoge stadswallen die uitkijken over de Adriatische Zee. De stad wordt beschouwd als één van de absolute parels van het Werelderfgoed. Volpension aan boord en vrij bezoek aan Dubrovnik.  Er is keuze uit 2 optionele excursies :

 • De Baai van Kotor in Montenegro met tussenstop in het dorpje Perast. Met een prive boot ontdekken we de eilandjes voor de kust. 

 

 • Kennismaking met de Konavle vallei. Per autocar vertrek je naar Cavtat. We gaan wijn proeven in Komaji en   bezoeken een oude molen waar bloem gemaakt werd en die ooit van levensbelang was voor de economie. Later op de dag komen we nog alles te weten over het productieproces van olijfolie, eau de vie van druiven en wijn. Een streekmaaltijd met lokale wijn, opgeluisterd met traditionele muziek mag niet ontbreken.  

16 mei 2024: Dubrovnik – Eiland Sipan

Met een Nederlandstalige gids brengen we een bezoek aan het oude centrum van Dubrovnik. Na dit bezoek keren we terug naar het schip en zetten we koers naar Sipan, het grootste eiland van de Elafieten, een eilandengroep in de Adriatische zee. Vol pension aan boord en vrij bezoek aan het eiland.

17 mei 2024: Korcula

In de ochtend varen we naar Korcula.  Deze plaats in de vorm van een visgraat was één van de belangrijkste versterkte steden van de vroegere republiek Ragusa. Korcula zou de geboorteplaats zijn van de ontdekkingsreiziger Marco Polo. Er is voldoende vrije tijd om de stad te bezoeken. Vol pension.

18 mei 2024: Hvar

Kennismaking met het eiland Hvar dat al sinds de oudheid een strategische locatie is voor de zeevaart. We bezoeken de stad samen met een Nederlandstalige gids. Naast verschillende renaissancegebouwen telt de stad ook  2 forten. Heel wat opmerkelijke sites getuigen van een rijk verleden.

19 mei 2024: Split

Na onze aankomst in Split vertrekken we dadelijk met onze Nederlandstalige gids voor een rondleiding door de stad. Na een lange Venetiaanse overheersing en de Napoleontische tijd viel de stad in handen van Oostenrijk-Hongarije. Ook hier ben je getuige van een rijk historisch verleden.

Na de rondleiding is er vrije tijd om de stad verder te verkennen of deel te nemen aan een optionele excursie naar Bosnie Herzegovina.

20 mei 2024: Split-Trogir-Sibenik

Trogir bevindt zich op ongeveer 25 km ten Noorden van Split.  Door zijn Middeleeuws karakter is het één van de interessantste steden aan de Adriatische kust. Onder de begeleiding van een Nederlandstalige gids bezoeken we de stad en nog voor de middag varen we verder naar Sibenik  Volpension aan boord.

Plitvice natuurpark

21 mei 2024: Sibenik-Plitvice-Zadar

Sibenik ligt aan een grote beschermde baai.  De stad wordt gedomineerd door een fort en heeft een prachtig centrum met tal van kloosters, kerken en paleizen. Ook hier zijn we weer getuige van Unesco werelderfgoed.

Later op de dag bezoeken we het Nationaal Park Plitvice ,beslist één van de hoogtepunten van deze reis. Het park omvat 16 heel bijzondere meren die elkaar opvolgen. Tussen de meren bevinden zich telkens watervallen waardoor 92 watervallen voor een totaal hoogteverschil van 133 meter zorgen.Na dit bezoek varen we verder naar Zadar waar we met onze Nederlandstalige gids de stad bezoeken. We bezoeken de voornaamste gebouwen en sluiten af met een wandeling langs de versterkingen die in de 16e eeuw werden opgetrokken. Terugkeer naar het schip voor het diner aan boord.

22 mei 2024: Rab-Krk

Rab is een eiland met twee gezichten: het is rotsachtig en woestijnachtig in het oosten, maar ook groen en begroeid met bossen. De Romeinen doopten de gelijknamige stad op het eiland ‘Felix Arba’ (het gelukkige Rab). De reden daarvoor hoeven we niet ver te zoeken. Met zijn stranden en baaien is het heerlijk geurende en groene Rab de plek bij uitstek om tot rust te komen en te genieten. Door die schoonheid en de vele bezienswaardigheden is het een van de meest bezochte eilanden in de Adriatische Zee. Vrij moment om de stad op eigen tempo te bezoeken. In de vooravond gooien we de trossen los en varen we naar het eiland Krk. Volpension aan boord.

23 mei 2024: Zagreb en terugvlucht naar Brussel

Na de ontscheping transfer naar Zagreb voor een kort bezoek onder leiding van onze gids. De stad heeft een mooi bewaard Middeleeuws patrimonium en tal van culturele gebouwen.  Na dit bezoek brengt de autocar ons naar de luchthaven.  Vlucht naar Brussel met tussenstop.

Inbegrepen
 • Vlucht Brussel Dubrovnik en Zagreb Brussel met ruimbagage
 • Transfers zoals vermeld in het programma
 • 10 dagen vol pension aan boord van het schip
 • Dranken tijdens de maaltijden : 1/4 L lokale wijn, water, thee en koffie
 • Wifi aan boord
 • 7 Nederlandstalig bezoeken aan Zagreb, Zadar, Split, Trogir, Hvar, Dubrovnik, Plitvice
 • Diensten van een Nederlandstalige cruise director aan boord
Niet inbegrepen
 • Overige dranken
 • Optionele excursies Montenegro, Konavle vallei, Bosnië Herzegovina à 150 euro per excursie per persoon
 • Fooien
 • Annulering- en reisverzekering
adriatic blue thalassa
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.