v.a. € 5

Rechtstreekse vlucht vanuit Antwerpen

Eveneens met de auto bereikbaar

Prachtige streek

Ideale wandel- en fietsvakantie

Verschillende verblijfsmogelijkheden

 

Tui brengt je vanaf juni 2021 rechtstreeks vanuit Antwerpen naar Avignon op maandag en zaterdag. Ideaal voor een citytrip naar deze stad of om de Provence per huurauto te verkennen.

De stad verkennen

In de directe omgeving van het plaatsje Vers-Pont-du-Gard en Remoulins bevindt zich een oud Romeins aquaduct. Het wordt gezien als één van de mooiste Romeinse gebouwen uit de regio. In de constructie van de Pont du Gard zijn duidelijk drie etages zichtbaar, die elk uit een andere periode dateren. Het onderste deel vindt zijn oorsprong hoogstwaarschijnlijk in de eerste eeuw. Met de bouw van dit aquaduct kon men water vervoeren van Uzès naar de stad Nîmes om er badhuizen, fonteinen en bronnen te vullen. Tijdens de middeleeuwen kwam er een etage op dit aquaduct en begon men het bouwwerk te gebruiken als brug. Het derde en laatste deel van de Pont du Gard werd ergens in de zeventiende eeuw vervaardigd. Sinds 1985 is de ruim 49 meter hoge Pont du Gard opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco.

Kathedraal

Binnen de oude muren van het historische centrum staat de kathedraal van Avignon op een dominante positie. De kathedraal werd in de tweede helft van de twaalfde eeuw gebouwd. De toren werd er echter pas twee eeuwen later op geplaatst. Bovenop de toren staat een zes meter hoog beeld van de heilige Maagd Maria, die er in 1859 werd geplaatst. Met haar ene hand beschermt zij de stad met de andere zegent zij deze. Tijdens de Franse revolutie heeft ook de kathedraal veel schade geleden. Het huidige uiterlijk is dan ook grotendeels verkregen tijdens de reconstructie die plaatsvond in de negentiende eeuw. In de kathedraal kun je prachtige kunstwerken ontdekken die verschillende tijdperken beslaan. En ook het grafmonument van paus Jphn XXII is een bezienswaardigheid.

Les Halles

Halles d’Avignon zijn al voor meer dan een eeuw een begrip in deze regio van Frankrijk. Al in de tweede helft van de achttiende eeuw ontstonden er concrete plannen voor Les Halles van Avignon. De huidige Les Halles van Avignon aan la Place Pie, werden in de tweede helft van de twintigste eeuw gebouwd. Hoewel het project gepland stond in 1965 werd er uiteindelijk acht jaar later pas gestart. De opening vond plaats in april 1974. De natuurlijke groene muur aan de voorzijde is het ontwerp van Patrick Blanc. Deze plantkundige uit Frankrijk, staat bekend om het integreren van levendige planten in de architectuur. In Les Halles van Avignon komen zowel lokale bevolking als toeristen. Er worden allerlei workshops gegeven.

Het Palais des Papes en de talrijke musea zijn eveneens de moeite waard. Kuier gerust ook door de smalle straatjes en ga even verpozen op een terrasje want ook dat is vakantie.

De poort naar de Provence

Avignon is de poort naar de Provence. Reserveer samen met je vlucht een huurwagen en zo kan je dadelijk vanaf de eerste dag de streek verkennen.

De Provence staat bekend om haar langgerekte weilanden, paarse lavendelvelden en hoge bergen. Hier en daar slingert er een kronkelpad door de weelderige natuur. Je kan de frisse buitenlucht inademen om zo helemaal tot rust te komen.

Historische pracht in Nice

Een van de bekendste bestemmingen in de Provence is Nice. Deze stad ademt cultuur en geschiedenis en herbergt veel bezienswaardigheden. Heb je zin in een archeologisch avontuur, dan is een bezoek aan het Musée Archéologique een aanrader. Het museum is gebouwd op de ruïnes van wat ooit de Romeinse stad Cemenelum was. In het museum vind je bijzondere overblijfselen van deze stad, zoals sarcofagen en beeldhouwwerken. Het is de ideale plek om diep in de geschiedenis van de Provence te graven.

Logeren

Er zijn heel wat mogelijkheden om te logeren : een vakantiehuis, een hotel in de stad of in de natuur of een camping. We begeleiden je graag in je zoektocht.

avignon-brug
  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.