v.a. € 844

Authentieke hotels, paradores

Slaap in een kasteel

Wandel in de Pyreneeën

Bezoek de Santa Maria kathedraal

Ontdek San Sebastian

Eet en drink bij de Calle Laurel

Geniet van een glas Rioja

Ook met het vliegtuig en huurauto mogelijk

Tijdens deze 8daagse reis ontdek je het noorden van Spanje. Elke nacht verblijf je in een typisch Spaanse Parador! De Paradores zijn gekend om hun authentieke keuken, fijne kamers en de Spaanse gastvrijheid. Bezoek tijdens de reis het mooie San Sebastian en het kleurrijke Pamplona. Als je geen hoogtevrees hebt kun je met een lift omhoog om over de Vizcayabrug in Portugalete te lopen. Bezoek de kloosters van Suso en Yuso in San Millan de la Cogolla. Eet tapas in de Calle de Laurel. En drink een lekker glas Rioja op een typisch Spaans terras.

Dag 1: Hondarribia

Op de eerste dag kom je aan in de omgeving van Bilbao bij de plaats Hondarribia, hier verblijf je twee nachten en begint je reis door het Baskenland. De afstand vanaf Belgie of Nederland Utrecht is ca. 1300 km. Je kan ook een vlucht nemen naar Bilbao en van daaruit vertrekken met een huurauto.  De reis die we hier beschrijven is als je met de auto gaat. We geven je graag info als je voor een vlucht met huurauto kiest.

Dag 2: Hondarribia

Na het ontbijt in het hotel bezoek je San Sebastian. Dit is slechts 22 kilometer rijden. Ga wandelen over de promenade van La Concha strand langs het Ondarreta strand naar het sculptuur van Eduardo Chillida genaamd ‘El Peine de los Vientos‘. Het is ook mooi om San Sebastian vanuit een ander perspectief te zien. Neem het treintje naar de top van de heuvel en geniet van een prachtig panoramisch uitzicht. Neem zeker eens een tapas lunch in het oude centrum en als je nog tijd over hebt duik dan het San Telmo museum in. Je verblijft in Hondarribia.

DAg 3: Olite

Vandaag rijd je naar Olite. Na het ontbijt kun je kiezen uit twee routes. De eerste optie is om direct via de tolweg naar Pamplona te rijden ca. 100km. De tweede optie is om via St Jean de Luz, Cambo-les-Bains, St Jean Pied du Port, Roncesvalles naar Pamplona te rijden. Met de tweede optie kun je ook nog kiezen om een klein ommetje te maken naar het Irati bos. Dit is één van de grootste beukenbossen in Europa. In Pamplona is het natuurlijk een must om door het Citadel park te lopen en de route te volgen die de stieren rennen tijdens het San Fermin festival. Neem zeker een drankje bij Café Iruña. Je overnacht in Olite in een een 15e-eeuws kasteel.

Dag 4: Santo Domingo de la Calzada

Na een koninklijk ontbijt is het tijd om het kasteel te verlaten. Rijd naar Logroño, de hoofdstad van La Rioja. Ga hier naar het oude centrum en eet tapas en drink wijn in de Calle Laurel. Dit is een straat vol met leuke bars en restaurants. Je vervolgt de reis naar Laguardia, hier lijkt het wel alsof je in de middeleeuwen loopt. Ga naar de Santa Maria kerk en bekijk het kleurrijke portiek. Als laatste tussenstop kun je nog naar Nájera rijden om het klooster van Santa Maria la Real te bezoeken. Rijd nu naar Santo Domingo de la Calzada, waar je 2 nachten verblijft.

 

Dag 5: Na het ontbijt in het hotel is het aan te raden om in de auto te stappen en naar San Millán de la Cogolla te rijden. Hier zijn de bijzondere kloosters genaamd Yuso en Suso. Rij verder naar Ezcaray om te lunchen: een echt aanrader is Echaurren. Neus ook eens rond in de familiewinkel van de Valgañon familie. Zij maken hele fijne en prachtige wollen dekens. Keer terug naar Santo Domingo de la Calzada en wandel nog even door deze prachtige stad.

Dag 6 en 7: Limpias

Verlaat Santo Domingo en rij verder naar Limpias, gelegen naast de Asón rivier. De Parador de Limpias was ooit een paleis, en is nu omgetoverd tot een Parador waar gasten kunnen genieten van de prachtige tuinen, tennisbaan en zwembaden. Door de dag heen is er genoeg te doen in de buurt, zoals een bezoek aan de grotten, stranden en historische omgeving. Verder is de stad bekend om het altaarstuk van de San Pedro kerk, de Cristo de la Agonía.  In deze prachtige stad verblijf je 2 nachten.

Dag 8: Einde van de reis

Na het ontbijt volgt een lange rit naar huis. Indien je onderweg wenst te overnachten helpen we je graag met een overnachtingshotel. Kwam je met het vliegtuig, lever je eerst de huurwagen af en neem je de vlucht naar Belgie of Nederland.

Inbegrepen
  • 7 overnachtingen met ontbijt
  • Nederlandstalige reisbeschrijving
  • Middenklasse paradores
Niet inbegrepen
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven
  • Verzekeringen
baskenland4
  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.