v.a. € 1490

Luxe stedentrip

Uitermate goed gelegen hotel

Veelzijdige keuken

Voldoende tijd om Sint Petersburg te verkennen

Wij kunnen het e-visum voor u regelen

Internationale reispas verplicht

Sint Petersburg is na Moskou de tweede grootste stad van Rusland. De stad dankt zijn naam aan de stichter Peter De Grote. De stad doet een denken aan Parijs en heeft tal van bezienswaardigheden zoals de Hermitage met zijn kunstschatten, Peterhof met de mooie tuinen en paleizen en de Petrus en Paulus vesting. Voorzie minstens 3 dagen om deze stad te bezoeken.

Dag 1: Brussel – St Petersburg

Lijnvlucht naar St.-Petersburg. Onthaal en transfer naar het stadscentrum. Transfer naar het centraal gelegen Boutique Hotel Rossi & SPA****. Vrij diner en overnachting.

Dag 2: Nevsky Prospect

Panoramisch stadsbezoek met aandacht voor enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals: Nevsky Prospect, het paleizenplein, de Admiraliteit,… Bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, gelegen op het hazeneiland in het centrum van de stad. Hier liggen de Romanovs begraven en krijgt u een goed beeld over de geschiedenis van de tsaren. Vrije lunch in de stad. Bezoek aan de Hermitage, één van de meest prestigieuze musea ter wereld. Zowel het prachtig gedecoreerde Winterpaleis als de collecties Europese schilderkunst zijn van onschatbare waarde. Vrij diner en overnachting.

Dag 3: Sint Petersburg

Excursie naar Peterhof, ook wel Petrodvoretz of het Russische Versailles genoemd. Wandeling doorheen de Franse tuinen met honderden fonteinen en een vergulde cascade. Vrije lunch nabij het paleis. ’s Namiddags bezoek aan de Izaakskathedraal, ongetwijfeld één van de mooiste kerken van de stad. Fotostop aan de Russisch Orthodox Sint Nikolaas der Zeelieden kerk. Vrij diner en overnachting.

DAg 4: Tsarenstad

Vertrek naar Tsarskoje Selo (tsarenstad), 27km ten zuidwesten van de stad gelegen. Bezoek aan het Catharinapaleis, de zomerresidentie van Catharina de Grote. Het paleis werd na de verwoestingen van WO II volledig heropgebouwd. Vrije lunch nabij het paleis. Terugkeer naar de stad. Bezoek aan het aristocratisch Yussupovpaleis, één van de best bewaarde luxueuze familieresidenties in het centrum van de stad, waar Raspoetin in 1916 vermoord werd. Begeleide wandeling op de majestueuze flaneerboulevard Nevski Prospect. Voor deze avond voorzien we tickets voor een folklore-avond in het Nikolayevski-paleis. Vrij diner en overnachting.

Dag 5: Terugvlucht

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Inbegrepen
 • Vlucht Brussel-Sint Petersburg, ruimbagage inclusief
 • 4 nachten hotel Rossi Boutique & SPA**** met ontbijt
 • Frans- of Engelstalige lokale gids (naar keuze)
 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma
Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Gebruikelijke fooien: ± 7 euro per persoon per dag
 • Visum
 • Annuleringsverzekering
 • Verplichte reisverzekering
St Petersburg Peterhof Tuinen 2
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.