v.a. € 810

Dagelijks vertrek mogelijk

Met de auto of vlucht en huurwagen

Heel wat whiskey tastings mogelijk

Op zoek naar het monster van Lochness

Highlands

Combinatie van natuur, steden en bezoek aan distillerieën

Programma kan aangepast worden

Verblijf in 3* of 4* hotels mogelijk

Een achtdaagse individuele rondreis met de eigen wagen of met een huurwagen. De overnachtingen zijn in goede 3* hotels, B&B's en zelfs 2 nachten in een kasteel. DIt is beslist een tour voor de Whisky liefhebber!

Dag1: Glasgow

Aankomst op Glasgow of Edinburgh luchthaven en opname van de huurwagen.  Rijdt u met de eigen wagen dan rijdt u vanuit Hull naar Glasgow. Inchecken in hotel in Glasgow of omgeving. In de  namiddag kan de Auchentoshan Distillery bezoeken, een van Schotlands meest unieke distilleries. Deze Lowland distillerie distilleert haar Whisky drie maal (zoals de Ierse), terwijl alle andere Schotse distilleries dat maar twee maal doen! Wat verder vindt u Glengoyne Distillery. Hun Whisky wordt “trager” gedistilleerd. In de omgeving kan u ook een ontspannende cruise maken op Loch Lomond, het grootste meer in Groot-Brittannië. Indien u het eerder bij Glasgow houdt, kan u opteren voor een klassieke Afternoon Tea terwijl u geniet van het comfort van een rode Rode routemaster bus.

Dag 2: Isle of Islay

In de ochtend rijdt u via Inveraray waar u het prachtig kasteel kunt bezoeken naar Kennacraig waar u de ferry naar het eiland Islay neemt. Op dit kleine eiland zijn meer dan 10 Whisky distilleries . De (meestal lokale) gerst wordt gedroogd boven een vuur gestookt met turf. Vandaar hebben de meeste Islay Whisky’s een rokerig karakter. Het merendeel van de distilleries organiseert rondleidingen en proeverijen. Overnachting op Islay.

Dag 3: Oban

’s Ochtends kan u nog enkele distilleries bezoeken, daarna neem je de ferry terug naar het vasteland. Volg de weg langs de kust naar Oban, één van de grootste ferryhavens van Schotland. Je proeft er de Oban Whisky die al sinds 1794 gemaakt wordt. Na de tour en tasting van o.a. de 14 jaar oude single malt, kan u verder het stadje verkennen met zijn vele winkeltjes, pubs en restaurants. Proef zeker de lekkere verse vis of zeevruchten in één van de restaurants. Overnachting in Oban of omgeving.

Dag 4: Loch Ness

Na het ontbijt rijdt u verder noordwaarts naar Fort William en Spean Bridge, waar je een wolspinnerij kan bezoeken. In Fort Augustus kan u een eerste blik werpen op Loch Ness. Voor de avonturiers is een cruise op het meer mogelijk, op zoek naar Nessie…. Urquhart Castle is ook de moeite waard om te bezoeke. Rij door Inverness, de hoofdstad van de Schotse Highlands op weg naar het hotel in de Speyside regio. Overnachting in Speyside regio.

Dag 5: Speyside

Volg de Malt Whisky Trail en bezoek enkele van de befaamde distilleries in deze streek. Stop zeker in Dufftown, dé hoofdstad van de Whisky. Ten noorden van Dufftown is Glenfiddich Distillery zeker een bezoek waard. Bezoek in Craigellachie de Speyside Cooperage waar Whiskyvaten gemaakt en hersteld worden. Aan de overkant van de rivier ligt de Macallan Distillery. Het Craigellachie Hotel beschikt over een Whisky bar met meer dan 1.000 (geopende) flessen single malt Whisky! Hier klinkt het woordje “tasting” gevaarlijk!  Overnachting in Speyside regio.

Dag 6: Pitlochry – Edinburgh

We verlaten de Speyside regio richting Edinburgh. Onderweg kan u een stop maken aan een van de vele kastelen, zoals o.m. Blair Castle.
In Pitlochry bevindt zich de kleinste distillerie van Schotland: Edradour. Liever een proeverij van single malt in de Blair Athol Distillery. Koop hier de limited edition “Available Only at the Distillery”. In Pitlochry vindt u ook enkele lokale chocolatiers. Zeker proeven! Rij oostwaarts richting St. Andrews, waar u de gelegenheid van een heerlijke lokale kaas op de St. Andrews Cheese Farm. Nadien verder naar Edinburgh over de Queensferry Crossing. Het is best om de huurwagen af te zetten aan de luchthaven of in Edinburgh stad want het is moeilijk om met de auto door de stad te rijden. Overnachting in Edinburgh of omgeving.

Dag 7: Edinburgh

Proef de sfeer van deze mooie historische stad. Enkele bezoeken
waard zijn o.a. Edinburgh Castle, Palace of Holyroodhouse en natuurlijk een wandeling op The Royal Mile. Op het eind van de Royal, Mile, vindt u tegen Edinburgh Castle het befaamde Scotch Whisky Experience Centre. Hier kan u fantastische pareltjes van single malt Whisky’s proeven! In de kelder van dit gebouw is er een restaurant waar ook de befaamde Haggis kan geproefd worden, al dan niet vergezeld van een glaasje single malt. Overnachting in Edinburgh of omgeving.

Dag 8: Einde van de reis

Na het ontbijt is er nog wat vrije tijd. Transfer naar de luchthaven of voor de overzet indien u met de eigen wagen komt.

Wenst u nog enkele nachten te verlengen ? Dit kan, wij maken graag een offerte op maat.

Inbegrepen
 • Overnachtingen met ontbijt
 • Reisroute met documentatie en kaartje
 • Taksen en BTW
Niet inbegrepen
 • Vluchten
 • Huurwagen
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangstickets (behalve indien expliciet vermeld
whiskey2
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.