De wijnbouw werd 3.000 jaar geleden in Dacië (huidig Roemenië) geïntroduceerd door de Grieken. Dankzij het milde mediterrane klimaat en de vruchtbare Donaudelta bleek de regio zich hier goed voor te lenen. Later, tijdens de middeleeuwen, emigreerden de Saksen naar Roemenië. Zij namen verschillende variaties van Germaanse wijnstokken mee. Nochtans werd het grootste deel van deze wijnstokken vervangen door druiven uit West-Europa. Rond 1880 kwam de druifluis (een lichtgeel sap-zuigend insect dat de wortels van wijnstokken aanvalt) in Roemenië vanuit Noord-Amerika. De druifluis viel het grootste gedeelte van de Europese wijngaarden aan, ook in Roemenië. Uiteindelijk werden veel van de Roemeense wijnstokken vervangen door wijnstokken zoals Merlot, Chardonnay, en Pinot Noir uit Frankrijk en andere landen. In 2003 was Roemenië het op elf na grootste wijnland ter wereld.

Dag 1 BRUSSEL – IASI

Aankomst op het vliegveld van Iasi en welkom door uw gids. Transfer naar de Bucium-wijngaard dat sinds 1469 bestaat toen Stephen de Grote de goede eigen- schappen van de heuvels rond Socola aan de stad Suceava heeft toegegeven. Daar proeft u de lokale witte wijnen met variëteiten zoals Feteasca Alba en Busuioaca de Bohotin en de rode Cabernet Sauvignon. De wijnproeverij wordt door een traditioneel Roemeens diner en live muziek vervolgd. Overnachting in een hotel in Iasi.

Dag 2 IASI – COTNARI – IASI (120 KM)

Na het ontbijt krijgt u een rondleiding door de stad. De eerste stop wordt het Paleis van Cultuur, gevolgd door de grote kathedraal, een van de beroemdste gebouwen van Iasi. De huidige kathedraal werd in de vroege jaren 1830 op de overblijfselen van twee oude kerken, de Witte Kerk en Stratenia gebouwd. De wandeling eindigt met het bezoek van het Vasile Alecsandri National Theater, door de BBC beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Vrije lunch. De wandeling wordt door een wijnproeverij gevolgd. Deze wordt in de wijngaarden van Cotnari gedaan waar u andere lokale druiven- soorten zult ontdekken, zoals Grasa de Cotnari (witte wijn) en Feteasca Neagra (rosé en rode wijn). Diner op eigen gelegenheid en overnachting in Iasi.

Dag 3 IASI – BICAZ KLOOF – SIGHISOARA (320 KM)

Ontbijt en vertrek naar het Rode Meer door de kloof van Bicaz. Dit meer werd in 1837 gevormd na, waarvan de rotsen verschillende stromingen blokkeer- den, evenals de rode afzettingen van de rivieren. Lunch op eigen gelegenheid. Vertrek naar Sighisoara, de stad met het enige middeleeuwse fort in Europa dat nog bewoond is en dat onderdeel van het UNESCO erfgoed is. Tijdens een bezoek van de stad ontdekt u de klokkentoren, de overdekte trappen, de kathedraal, de wallen en de geboorteplaats van Dracula. Diner op eigen gelegenheid en overnachting in Sighisoara.

Dag 4 SIGHISOARA – JIDVEI – SIBIU (135 KM)

Ontbijt en route naar de Jidvei-wijngaard, in de regio Alba, een van de grootste wijnprodu- centen in Roemenië. Hun portfolio omvat meer dan 30 verschil- lende soorten wijnen. U zult hier o.a. van Chardonnay, Jidvei rosé en Merlot genieten. Door naar Sibiu, culturele hoofdstad van Europa in 2007 en een van de oudste steden van Roemenië. Wandeltocht door de middeleeuwse stad. U ontdekt de Grote Markt, de Evangelische Kerk, het Bruckenthal Museum (buiten) en de Brug der Leugens. Diner op eigen gelegen- heid en overnachting in Sibiu.

Dag 5 SIBIU – ISARESCU HOUSE – CURTEA DE ARGES – BOEKAREST (260 KM)

Vertrek naar Boekarest via het Curtea de Arges-klooster. Dit prachtige klooster ligt aan de voet van de Karpaten. Bezoek en vrije lunch. Door naar Dragasani voor het bezoek van de wijngaard Maison Isarescu. Tijdens dit bezoek proeft u hun Sauvignon Blanc, de Merlot Rosé en de lokale rode druiven- soort Negru de Dragasani. Door naar Boekarest. Diner op eigen gelegenheid en overnachting in Boekarest.

Dag 6 BOEKAREST – PELES – PALAIS CANTACU- ZINO BUSTENI – BOEKAREST (260 KM)

Ontbijt en vertrek naar Sinaia voor het bezoek van het kasteel van Peles, voormalige residentie van de koninklijke familie. Rondleiding door het eerste geëlektrificeerde kasteel in Oost-Europa dankzij een hydro-elektri- sche centrale gelegen aan de rivier de Peles. Vertrek naar het Cantacuzino-paleis, wijnproeverij en gastronomische lunch. Terug naar Boekarest. Diner op eigen gelegenheid en overnachting in het hotel.

Dag 7 BOEKAREST – BRUSSEL

Ontbijt en rondleiding door de Roemeense hoofdstad. Bezoek van het historische centrum met zijn monumenten zoals de Stavropoleus-kerk, de boekhandel Carturesti of het CEC Paleis, evenals zijn cafés, restaurants en terrassen. U krijgt er ook de gelegenheid om een nieuwe wijnproeverij te doen met wijnen uit Zuid-Roemenië. De wijnmaker is de leverancier van het Koninklijk Huis. U kunt Roemenië niet verlaten zonder hun wijnen hebben geproefd. U zult hier de White Renatus, de Tres Rosae en de Red Renatus ontdekken. Lunch op eigen gelegenheid en transfer naar de luchthaven van Boekarest voor de terugvlucht naar Brussel.

Inbegrepen
 • Vlucht Brussel - Iasi en retourvlucht Boekarest Brussel
 • Verplaatsingen in bus/minibus
 • 6 overnachtingen in 4* hotels
 • 6 ontbijten, 2 lunches en 1 diner met livemuziek en 6 wijnproeverijen
 • Een Engels- / Nederlandstalige gids voor de duur van het verblijf (op aanvraag)
 • Entreegelden voor de monumenten en bezoeken volgens het programma
 • BTW en belastingen
Niet inbegrepen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige maaltijden
 • fooien
 • lokale taksen
 • Annulering-, bagage of reisverzekering
Roemenië
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.