v.a. € 589

Praag ligt aan de oevers van de Moldau. Het is één van de oudste steden ter wereld en wordt niet voor niets “de Gouden Stad’ genoemd. Sommigen bestempelen Praag als ‘de stad met de honderden torens’. Er is een schat aan architectuur en de sfeer tussen de historische gebouwen maakt Praag uniek: middeleeuwse schilderachtige straten, afgewisseld met gotische en barokke kerken, samengaand met jugendstil en Bauhaus. Het maakt niet uit in welk seizoen je deze bruisende stad bezoekt. Praag ziet er altijd sprookjesachtig uit.

Dag 1: Brussel – Praag

Bij aankomst in Praag worden we naar ons hotel Pyramida gebracht. Na de lunch ontdekken we in de namiddag de stad vanop het water tijdens een ontspannen rondvaart op de Moldau. In kleine bootjes varen we door Klein Venetië, over historische kanalen en onder de Karelsbrug. We hebben een fantastisch zicht op de Praagse burcht, het Nationaal Theater en andere bezienswaardigheden. Terug aan wal wandelen we langs de Moldau het centrum in, voorbij de Bethlehemkapel en de Maria Sneeuwkerk en door de grootse winkelstraat van Praag. Nadien nemen we de metro naar ons hotel. We eindigen de dag met een heerlijk diner.

Dag 2: Praag

Na het ontbijt gaan we naar de vroegere Joodse getto Josefov. We  bezoeken er het Joods Museum met de voormalige ceremoniezaal, enkele synagogen en het oude kerkhof, waar overledenen in 9 tot 12 lagen boven elkaar begraven liggen. Na een koffiepauze nemen we de metro naar Malá Strana. Het plein Kleine Zijde is omringd door prachtige gebouwen met gevels in renaissance- en barokstijl. We nemen een kijkje in de 18e-eeuwse Sint-Nicolaaskerk. Dit juweeltje van barokkunst is met haar 70 m. hoge koepel één van de indrukwekkendste religieuze gebouwen van Praag. In de Overwinningskerk zien we het populaire kindje Jezus van Praag en na een wandeling door de mooie tuinen van het barokke Wallenstein paleis, is het lunchtijd. ‘s Namiddags verkennen we het Wenceslausplein met het Jan Palach Memorial, het standbeeld van Wenceslaus de Heilige, het Nationaal Museum, het Europahotel en talrijke winkels en galerijen. Daarna is er nog wat vrije tijd om in de stad te vertoeven.

Dag 3: Praag

Na het ontbijtbuffet nemen we de metro naar het burchtdistrict. Zijn hoge ligging op de Hradčany heuvel biedt een schitterend uitzicht over de Gouden Stad. We bezoeken het Strahov klooster met de imposante bibliotheek en wandelen tot het fraaie Loreta-heiligdom voor een bezoek aan het Santa Casa en de rijkelijk versierde Christus geboortekerk. Via het schilderachtige Kanovnická straatje bereiken we de Praagse burcht, waar we de aflossing van de wacht bijwonen. In de namiddag bewonderen we de binnenpleinen, de Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijk paleis, de Sint-Jorisbasiliek en het beroemde Gouden Straatje. Na het diner maken we een aangename wandeling door de mooi verlichte stad waarbij naast de vele waarheden, ook fabels en enge verhalen over deze middeleeuwse stad uit de doeken gedaan worden. De terugrit naar ons hotel doen we met de metro.

Dag 4: Praag – Brussel

Vandaag vertoeven we in de oude stadswijk Staré Mesto. Een kolossaal monument op het Oude Stadsplein herdenkt de religieuze hervormer Jan Hus en staat symbool voor de Tsjechische onafhankelijkheid. We bezoeken de prachtige Týnkerk, houden een koffiepauze in het café van het in jugendstil opgetrokken representatiehuis, zien de 65 m. hoge gotische kruittoren om uiteindelijk uit te komen aan het Oudestadsraadhuis met het astronomische uurwerk. We bestijgen de toren en genieten van een fantastisch uitzicht op de talrijke kerken, kloosters, paleizen en mooi aangelegde tuinen van de stad. Na de lunch trekken we naar de 516 m. lange Karelsbrug, met aan beide kanten 30 barokke standbeelden en sculpturen. Bij mooi weer is het een verzamelplaats voor artiesten. Daarna genieten we van vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

Inbegrepen
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Vlucht Brussel - Praag
 • Hotel Pyramida in half pension
 • Transfer luchthaven hotel en terug
Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden
 • Inkomgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
Praag
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.