Begeleide cruise Mein Schiff

v.a. € 2.525

Nederlandstalig begeleid vanaf Brussel

Kleinschalig schip

Uitgebreide All in aan boord met 100 merkendranken

Je hotelkamer reist met je mee

Info avond voor vertrek

Malta, Griekenland en Turkije

 

Na 3 jaar hernemen we onze Nederlandstalig begeleide cruise. We kozen voor de Duitse rederij Mein Schiff omwille van de kleinschalige schepen en de uitgebreide All inclusive formule. We vertrekken op 08 september 2023 en verblijven 2 nachten in Malta om daarna in te schepen voor een 8 daagse cruise langs Griekenland en Turkije. De cruise wordt begeleid door Pascal en Hilde die de hele cruise ter beschikking staan. We reizen in groep, dit wil echter niet zeggen dat je steeds alles in groepsverband moet doen. Er heerlijk met z'n tweetjes op uittrekken of een gezellig dinertje tête à tête kan ook. Het schip biedt plaats aan 2.500 passagiers. De uitgebreide all inclusive geeft je toegang tot een tiental restaurants en evenveel bars.

Het programma

8 september 2023 – Vlucht Brussel Malta

We nemen de vlucht naar Malta waar we 2 nachten logeren in hotel Excelsior 5*, centraal gelegen in de hoofdstad Valletta. Voor het vertrek van de vlucht bieden we jullie op Zaventem een hapje en een drankje aan. De vlucht vertrekt in de late namiddag en we komen ’s avonds toe in Malta. Check in en overnachting. We logeren in kamer en ontbijt.

9 september 2023 – Malta

We blijven de hele dag in Malta en hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie (facultatief) of om op eigen houtje de stad Valletta of het eiland te verkennen. Ons 5* hotel bevindt zich in het hart van de stad ideaal voor wie er te voet wil op uittrekken

Malta

10 september 2023 – Check in

We nemen het ontbijt in het hotel en rond de middag worden we naar het schip gebracht. De lunch en het diner nemen we aan boord, de All in start vanaf het moment van inscheping. Om 22u00 verlaten we Malta en zetten we koers richting Kreta. Vanop je balkon of het dek kan je zien hoe het schip de haven verlaat.

11 september 2023 – Op zee

Mein Schiff

We varen nog de hele dag om morgen in de vroege ochtend aan te meren op Kreta. Gebruik de dag op zee om het schip te verkennen en om de shops aan boord te bezoeken.  Je kan taksvrij shoppen aan boord, de winkels zijn enkel open als het schip vaart, vandaag dus. Uitrusten op het zonndek kan natuurlijk ook met of zonder cocktail in de hand.

12 september 2023 – Kreta

Om 08u00 legt het schip aan op Kreta. We bevinden ons in de buurt van Chania, één van de grootste steden van Kreta. Het oude stadsgedeelte bevindt zich rond de Venetiaanse haven en is gemakkelijk te voet te bereiken. Er is tijd genoeg om Kreta te verkennen, het schip verlaat de haven pas om 18u00 richting Turkije.

Chania Kreta

13 september 2023 – Bodrum

Na een nachtje varen komen we aan in Bodrum, Turkije. Bodrum wordt ook wel eens de witte stad genoemd omdat alle huizen in het wit geverfd zijn. Er is een moderne jachthaven die gedomineerd wordt door een Middeleeuws kasteel.  De gelegenheid zal geboden worden om aan een excursie deel te nemen (facultatief), een wandeling langs de haven is natuurlijk ook één van de mogelijkheden.

Bodrum

14 september 2023 – Mykonos

Vroeg in de ochtend, om 07u00 al legt ons drijvend hotel aan in Mykonos.  Iedereen kent beslist de prentkaarten met de windmolens die symbool staan voor het eiland. Mykonos heeft een gezellig centrum met smalle steegjes en een overaanbod aan restaurants en bars. Ideaal om gezellig door het havenstadje te kuieren.

15 september 2023 – Athene

We meren aan in de grootste passagiershaven van Europa, Piraeus, de poort naar de hoofdstad Athene. Wie Athene nog niet eerder bezocht zal zeker de Acropolis op het programma zetten.  De stad is heel veelzijdig en voor wie deze stad al eerder bezocht hebben we andere leuke tours in petto.

Pireaus

16 september – op zee

Onze cruise loopt op haar einde en we zetten terug koers naar Malta waar we een week geleden vertrokken zijn. Is er iets romantischer dan met een cappuccino te genieten van de zonsopgang ? Wie de cruise in schoonheid wil eindigen kan altijd nog een bezoekje aan de kapper of het schoonheidssalon plannen. Of gewoon niets doen en op het zonnedek wat relaxen

17 September – Check-out en terugvlucht

Al heel vroeg zijn we terug in Malta.  We nemen het ontbijt aan boord, checken uit en stappen op de bus die ons naar de luchthaven brengt voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel.  In de vroege avond komen we aan op Zaventem.

Inbegrepen
 • Hapje en drankje op de luchthaven voor vertrek
 • Rechtstreekse vlucht vanaf Brussel naar Malta met 23 kg bagage
 • Alle transfers op de bestemming
 • 2 overnachtingen in hotel Excelsior 5* in Malta met ontbijt
 • 7 nachten cruise in all inclusive
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Brussel
 • Verplichte fooien tijdens de cruise
 • Info vergadering voor vertrek
Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden en dranken
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
Begeleide cruise Mein Schiff
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.