Individuele rondreis per auto met chauffeur/gids langsheen de Koninklijke schatten. Verlenging in Dubai.

Dag 1 Brussel Amman

Vertrek vanuit Brussel voor de vlucht naar Amman, steeds met tussenstop. Bij aankomst onthaal en transfer naar hotel Landmark*****.

Dag 2 Amman – woestijnkastelen-Amman

Na het ontbijt ontdekking van Amman. Bezoek aan o.a. de citadel vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad, het archeologisch museum, het Romeins theater,… Na het middagmaal excursie naar de Woestijnkastelen. Vroeger werden ze gebruikt als halteplaatsen op de karavaanroute, handelsposten en verdedigingsposten. Bezoek aan Qasr Amra met zijn prachtige fresco’s en mozaïeken, Al Kharanneh en Qasr Al Azraq dat vroeger diende als hoofdkwartier van Lawrence of Arabia. Alle maaltijden inbegrepen.

Dag 3 Amman-Jerash-Ajlun-Amman

Na het ontbijt dagexcursie naar de best bewaarde Romeinse site Jerash. U bezoekt er de grote triomfboog van Hadrianus, de Cardo Maximux, de 600m lange Romeinse hoofdstraat en de Tempel van Zeus. In de namiddag rijdt u verder tot aan Ajlun voor een bezoek aan de burcht Qala ‘at ar- Rabad. Deze burcht werd door de Arabieren opgetrokken om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Gelegen op een heuvel heeft de burcht een prachtig uitzicht over de omgeving. Terugkeer naar Amman voor avondmaal en overnachting. Alle maaltijden zijn inbegrepen

Dag 4 Amman-Madaba-Mt. Nebo-Kerak-Petra

Na het ontbijt verder naar Madaba. Hier staat de Grieks orthodoxe St-Georges kerk waar mozaïeken bewaard zijn gebleven uit de 6de eeuw. De meest indrukwekkende is er één waarop de kaart van Palestina staat afgebeeld. Nadien bezoekt u de Neboberg. Van op deze plaats aanschouwde Mozes het Beloofde Land. Verderop langsheen de Koningsweg bevindt zich het plaatsje Kerak. Bij de kruisvaarderburcht van Kerak kan u nog steeds waterreservoirs zien. Middagmaal onderweg. Doorreis naar Petra. Installatie in uw hotel Petra Guesthouse****. Alle maaltijden zijn inbegrepen

Dag 5 Petra

Na het ontbijt, bezoek aan Petra, een bezoek dat u niet mag missen tijdens uw rondreis door Jordanië. Deze in de rotswand uitgehouwen stad van de Nabateeërs is een belangrijk monument van de mensheid. Een unicum naar omvang en schoonheid. Alvorens de schatkamer, Al-Khazneh, te bereiken, gaat u door een 2km lange kloof (Siq genaamd). Reeds hier zal u verwonderd staan van de kleurschakeringen in de rotswanden. De Schatkamer behoort tot de mooiste bouwwerken van de Roze Stad. Verder zijn het amfitheater, de Grote Offerplaats en Ed-Deir dat te bereiken is na een klim van 900 treden zeker de moeite waard. Overal zal u getuige zijn van het kleurenpallet dat de zon op de rotsen tovert. Middagmaal in het restaurant op de site. In de late namiddag keert u terug naar uw hotel. Alle maaltijden zijn inbegrepen

Dag 6 Petra- Wadi Rum- Dode zee

Vertrek naar het land van Lawrence of Arabia, Wadi Rum. Deze fascinerende woestijnvlakte is een vaste etappe tijdens de meeste reizen doorhaan Jordanië. Jeeps brengen u gedurende 4 uur naar de mooiste plekjes van dit magische landschap. Buitengewone kleurschakeringen en rotsformaties geven u het gevoel op een andere planeet te zijn. Na het middagmaal doorreis naar de Dode Zee. Installatie in het hotel Movenpick Dead Sea*****. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 7 Dode Zee

Vrije dag. Hier kunt u op het water drijven zonder onder te gaan. Met een zoutgehalte van 33% bevat de Dode Zee ca 10x meer zout dan alle zeeën ter wereld. Aan het water wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven. Vandaag is het ontbijt en het diner inbegrepen.

Dag 8 Dode Zee-Amman-Dubai

Vrije tijd in het hotel tot aan de transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Amman naar Dubai. Bij aankomst in Dubai, onthaal en transfer naar hotel naar keuze in Dubai, bijvoorbeeld JA Ocean View***** voor het aantal nachten dat u wenst te verlengen. Vandaag is enkel het ontbijt inbegrepen.

dag 9 en verder Dubai

Dubai is het land van de superlatieven: het land met het hoogste gebouw, de duurste fonteinshow en het grootste shoppingcenter ter wereld.

Bezoek de ‘Dubai Mall’ waar plaats is voor ongeveer 1.200 winkels op een totale oppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante meter. Het winkelcentrum maak deel uit van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Naast de Burj Khalifa bevindt zich de duurste fonteinshow ter wereld, een spectaculair schouwspel van licht en muziek. De fonteinen bereiken een hoogte van maximaal 150 meter, dit komt overeen met een gebouw van 50 verdiepingen.
Hebt u in Dubai alles gezien is een daguitstap naar Abu Dhabi zeker aan te bevelen.

Jordanie petra 2
  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.