Andalusia is het meest zuidelijke deel van Spanje, ook wel het Moorse juweel genoemd. Het is dan ook één van de meest interessante streken van het land. Tijdens deze reis bezoek je het Alhambra, slenter je door de straten van Sevilla en bezoek je het prachtige Cordoba.

Dag 1: Brussel-Malaga

Vertrek vanuit Antwerpen, Brussel of Amsterdam met de rechtstreekse vlucht naar Malaga. Je haalt de huurwagen op aan de luchthaven en vertrek dadelijk om dit zuidelijke deel van Spanje te ontdekken. Wat cultuur en geschiedenis betreft is het zeker een van de meest interessante streken van het land. Moorse invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig en dat geeft de regio een heel eigen flair. Start met een bezoek aan Malaga, de geboortestad van de schilder Pablo Picasso. Net als wereldsteden als Barcelona opende er in 2003 een Picasso museum. Minder gekende werken van zijn hand sieren hier het museum. Of ga je liever op jacht naar een nieuwe outfit in de gezellige winkelstraat Calle Marqués de Larios? Sluit af bij het elfde eeuwse fort Alcazaba. Het uitzicht zal je bekoren! Overnachting aan de Costa del Sol.

Dag 2: Costa Del Sol – Granada

Rit naar het betoverende Granada. Een must is het wereldberoemde paleizencomplex van het Alhambra dat als een strategisch gelegen citadel iets boven de stad gelegen is. Het is een combinatie van het robuuste Moorse fort, het Alcazaba, het Christelijke renaissance paleis van Karel V en de Generalife, het zomerpaleis van de Nasridische sultans van Granada. Kortom, het Alhambra is een lust voor het oog! Opgelet: toegangstickets voor het Alhambra worden beperkt uitgegeven en zijn niet ter plaatse te verkrijgen. Het is dan ook noodzakelijk deze ruim vooraf online te bestellen, we helpen je graag hierbij. Natuurlijk zwerf je ook door de Moorse wijk Albaicín waar je je in een sprookje van duizend-en-één nacht waant. De wijk bestaat uit steile straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen. Geniet van het gezellige centrum met haar vele restaurantjes en barretjes.  Overnachting in Granada.

Dag 3: Granada

Nog een dag in Granada! Ontdek nog meer van deze bijzondere stad of trek met de wagen naar het berggebied van de Alpujarras, gelegen op de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Hier bewonder je verschillende karakteristieke bergdorpjes en geniet je van schitterende bergpanorama’s. Overnachting in Granada.

Dag 4: Granada – Cordoba

In de middeleeuwen was Cordoba een superbelangrijke stad in Europa, nu nog steeds een fascinerende culturele hotspot. Er is zoveel te zien dat het hele historische centrum van Córdoba geclassificeerd staat als UNESCO Werelderfgoed. Het centrum is zo goed bewaard gebleven dat je het gevoel hebt in de middeleeuwen rond te lopen. Bezichtig vandaag de belangrijkste highlights, zoals de Romeinse Brug en de pittoreske Joodse Wijk waar de bloemrijke steegjes je zo naar de 15e-eeuwse synagoge leiden. Bewonder zeker ook de Mezquita. Vroeger was de Mezquita, op die van Mekka na, de grootste moskee ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na de herovering op de Moren bouwden de christelijke heersers er in het midden een kathedraal, wat voor een aardig contrast zorgt met de moskee. Overnachting in Córdoba.

Dag 5: Cordoba – Sevilla

Alle ogen gericht op de wonderen van Sevilla! De stad verbergt kronkelstraatjes vol kleurrijke huizen, prachtige paleizen, mooie pleinen met charmante kerkjes en talloze tapasbars. Niet te missen is het Real Alcázar, een schatkist in oorspronkelijke Mudéjarstijl. De architectuur van het Real Alcázar kenmerkt zich door gedecoreerde bogen vol kleur en detail, aangevuld met schitterende tuinen. Geniet van de zon en droom weg op Plaza de España, het magisch, overweldigende plein dat op bijna alle ansichtkaarten afgebeeld staat. Een tip voor ’s avonds: ga naar een wervelende en passievolle flamencoshow. Overnachting in Sevilla.

Dag 6: Sevilla

Tijd voor Sevilla’s meest indrukwekkende monument: ’s werelds grootste Gotische kathedraal. Zie je de Giralda-toren? Dat was ooit een minaret, daarna is deze omgebouwd tot klokkentoren. Verken ook de kronkelende straten van de oude Joodse wijk Santa Cruz. En vergeet zeker niet de heerlijke tapas te proeven ergens onderweg! Overnachting in Sevilla.

Dag 7: Sevilla – Ronda – Costa Del Sol

Rit naar het schilderachtige Ronda, een juweel in de bergen. Bewonder de Puerte Nuevo, een ongelofelijke, stenen brug over de 120 meter diepe kloof die de stad in twee verdeelt. De adembenemende uitzichten over verre velden en de duizelingwekkende diepte onder je zijn overweldigend. Overnachting aan de Costa del Sol.

Dag 8: Malaga terugvlucht

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven  en laat je de huurwagen achter. Terugvlucht naar België of Nederland.

andalusia
  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.