Avontuur en ontspanning in de Donau Delta in Roemenië. De Martin Pecheur is een drijvend hotel in het UNESCO geklasseerde Donau Delta in Roemenië, een biosfeerreservaat en werelderfgoedsite. De Martin Pecheur bestaat uit 8 hutten met twee bedden. Door de centrale ligging in de Donau Delta op het sf. Gheorghe kanaal, is het ideale startpunt om dit planten en dieren paradijs te ontdekken. Tijdens uw reis zult u versteld staan van de diversiteit aan flora en fauna die de Donau Delta u biedt. Aalscholvers, zwanen, pelikanen en waterlelies kunnen worden genoten tijdens boottochten door meren en kanalen. De kamers van het drijvend hotel Le Martin Pecheur zijn allemaal uitgerust met een toilet en een douche. Het restaurant biedt u lokale specialiteiten met vis, producten van de bodem, maar ook een internationale keuken. De eetkamer dient ook als een gemeenschappelijke ruimte en het hoge dek biedt een breed panoramisch uitzicht.

Dag 1 : Brussel Donaudelta

Aankomst in Boekarest. Welkom door de lokale vertegenwoordiger en transfer naar Murghiol (+/- 300km) gevolgd door een transfer per boot naar het dorp Uzlina gesitueerd in de Sf.Gheorghe arm van de Donau Delta. Diner en verblijf op de boot.

Dag 2 : 5u varen

Na het ontbijt route naar Sf. Gheorghe, het vissersdorp gelegen aan het meest oostelijk puntje van Roemenië tussen de Donau en de Zwarte Zee. De regio is geliefd bij een groot en zeer divers aantal vogelsoorten die er hun voedsel vinden: reigers, aalscholvers, rollers, pelikanen, eenden etc. Lunch en excursie te voet langs het kanaal in de richting van Sulina om de vogels in de moerassen te observeren. Terug naar de boot en diner.

Dag 3 : 2u varen

Ontbijt en navigatie naar het eiland Sacalin, natuurreservaat geklasseerd door de UNESCO onder het strikte beschermingsregime, en gelegen aan de Zwarte Zee. Lunch en bezoek aan een dorp bewoond door mensen van Oekraïense afkomst. Terug naar de boot en diner.

Dag 4 : 8u varen

Na het ontbijt vertrekken we richting het Dunavat Kanaal die de verbinding legt tussen de Sf. Gheorghe arm van de Donau en het Razelm Kanaal. Tochtje met smalle bootjes over het Erenciuc Meer. Dit meer heeft met haar diepe wateren weinig last van stromingen en herbergt daarom een unieke onderwater wereld. Dit is de reden dat vele pelikanen er hun rustig thuis hebben gevonden. Lunch en navigatie naar het Dunavat Kanaal tegen de avond. De boot zal er voor anker gelegd worden waarna het diner wordt geserveerd.

Dag 5 : 6u varen

Na het ontbijt wordt het kunstmatig aangelegde Perisor Kanaal bereikt. Deze verbindt de delta met de zee. Ontdekking te voet van het prachtige strand vrij van elke vervuiling en welke zich strekt vanaf het kanaal. Tocht met bootjes naar Zatoane, een moerassig gebied aan het uiteinde van het Perisor Kanaal bij de Zwarte Zee. Lunch en bezoek aan de gebieden rond het Perisor Kanaal vol met waterlelies, en andere planten en schelpdieren. De boot keert terug naar het Dunavat Kanaal waar het voor anker gelegd zal worden waarna het diner wordt geserveerd.

Dag 6 : 6u varen

Na het ontbijt vertrek met kleine motorbootjes richting het Perivolovca Kanaal gelegen aan de noord kant van de Sfantu Gheorghe arm van de Donau. Hier vandaan zullen we over de 3 meren varen: Taranova, Gorgostel et Dubcova. Alle zeer geliefd bij de vogels die van ondiepe, voedselrijke, wateren houden. Terug naar de “Martin Pêcheur” en lunch aan boord waarna we zullen aankomen in het dorp Uzlina. De
boot zal hier voor anker gelegd worden vervolgd door het diner.

Dag 7 : Boekarest-Brussel

Ontbijt, transfer per motorbootje naar Murghiol, gevolgd door de transfer naar het vliegveld van Boekarest (300 km). Vlucht naar Brussel vanuit Boekaerst

Inbegrepen
 • Vlucht Brussel-Boekarest heen en terug
 • Transfers A / R Boekarest - Murghiol met de bus / minibus / auto
 • Murgiol - Uzlina transfers per boot
 • Het verblijf van 7 dagen / 6 nachten in vol pension
Niet inbegrepen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • reis- of annuleringsverzekering
Roemenië
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.