Rij tussen de massieve rotspartijen van de Dolomieten, bergpas na bergpas,eindeloos bochtenwerk om van te smullen! Verblijf in het gezellige Selva di Val Gardena. Dit gebied staat bekend om zijn verzameling gevarieerde bergpassen met bijzondere uitzichten. Van brede doorgaande wegen tot de kleinste kronkelende wegen door de bossen, motorrijden in de Dolomieten is elke dag een waar genot. Je verblijft in het centraal gelegen stadje Selva di Val Gardena, vlakbij het iconische Sella massief. Het hotel beschikt over een zeer grote parkeergarage, zo is er voldoende plaats voor de motoren en eventueel genoeg plaats voor auto’s met aanhangers te parkeren. Je verblijft op basis van half pension.

Dag 1: Naar Selva di Val Gardena (ca 1125 km)

Op naar de Dolomieten! De afstand is te groot om in  één keer  te rijden, er kan een extra overnachting geboekt worden in het gezellige Duitse stadje Rothenburg ob der Tauer. Wil je deze extra overnachting boeken? Dan ontvang je twee gps routes. Tijdens de 1e dag rij je de eerste 350 km over de Duitse autosnelweg om daarna via de toeristische route het hotel te bereiken. De 2e dag rijd je gedeeltelijk over de Romantische Strasse naar Oostenrijk om zo in de Dolomieten aan te komen. Mocht je liever met de auto naar het hotel rijden en de motor op de aanhanger meenemen is dat uiteraard geen probleem. Je kan gratis parkeren in de grote parkeergarage van het hotel.

Dag 2: Rondrit Passo Lavazé & Passo del Manghen (ca 220 of 320 km)

Je verblijft in hotel Des Alpes. Beide routes vandaag beginnen met het opwarmen van de banden over een mooi stuk weg om daarna aan het eerste haarspeldbochten festijn te beginnen. Over een twintigtal kilometer neem je de eerste 25 haarspeldbochten van deze vakantie.  Na al dit bochtenwerk is het tijd voor Passo Di Lavazé. De korte route slaat na deze pas af om een shortcut te nemen en zich later weer bij de lange route aan te sluiten. We raden echter iedereen aan om voor de lange route te kiezen. De Passo Di Lavazé gaat over in de  Passo del Manghen. De smalle bergpas door het dichtbegroeide bos is een waar  genot. Je neemt vervolgens 2 kleinere bergpassen om op de Passo di Rolle uit te komen. Genuµiet hier van het uitzicht op de Cimon della Pala berg. De lange en korte route sluiten hier weer bij elkaar aan om vervolgens de Passo di Valles te trotseren welke overigens ook een mooi uitzicht biedt. De volgende pas op je route is de Passo di San Pellegrino, bekend van het mineraal water en je sluit de dag af met de Passo di Costalunga en de Passo di Nigra.

Dag 3: Rondrit Passo die Pennes (ca 260 km)

Je begint de dag met de Passo di Sella. Een bergpas met een ongekend uitzicht over de Sella bergketen. Omdat het hotel hier vlak naast ligt zit deze pas bijna elke dag wel in het begin of het einde van de route, wat absoluut geen straf is. Je vervolgt de route over de Passo di Pordoi waar je zijdelings uitkijkt op het Sella massief en de hoge top van de Piz Boé berg om vervolgens over de Passo di Campolongo te rijden. Hierna gaat de route door een prachtig dal omringd door bergen, bomen en kronkelende wegen.  Passo di Pennes ( ook wel bekend als Penserjoch) is de volgende pas op het menu.  Je rijdt over kleine  wegen terug naar het hotel.

Dag 4: Rondrit Passo dello Erbe (ca 210 of 280 km)

Vlak na de start vandaag splitsen de lange en kort route. De lange route neemt een ommetje over een oude smalle weg. Even verderop voegen beide routes zich weer samen om over de Passo di Eores naar Passo Delle Erbe, ook wel bekend als Würzjoch, te rijden. Deze pas geeft je een prachtig uitzicht over de Sass de Putia/Peitlerkofel berg om zo de Passo di Furcia op te rijden. Ook op deze pas is weer goed te zien dat de Dolomieten in de winter volledig in het teken staan van de fanatieke ski- snowboarders. Links en rechts passeer je skiliften en sneeuwkanonnen. Na deze prachtige passen kom je uit in het dorpje Cortina d’Ampezzo. Een bijzonder gezellig dorpje met overal restaurantjes, terrassen en winkeltjes. Zeker even de moeite waard om te stoppen en/of te lunchen. Je sluit de dag met de Passo di Falzarego.

Dag 5: Rondrit Passo di Sella& Passo Fedaia (ca 250 km of 310km)

Je begint de dag meteen goed met misschien wel een van de mooiste passen van de Dolomieten, de Passo di Fedaia, en dat is niet alleen maar om het stuurwerk. Bij mooi weer is het stuk langs het meer Lago di Fedaia echt adembenemend mooi. De Fedaia pas klimt over de Marmolada berg. Deze berg heeft niet alleen een gletsjer, maar ook de hoogste toppen van de Dolomieten. Na al dit natuurschoon passeer je een aantal Italiaanse bergdorpjes om op de Passo di Staulanza uit te komen. De volgende pas op het menu is de Passo di Cibiana. Misschien niet de hoogste of spectaculairste pas van de Dolomieten maar de bochten zijn hier wat flauwer en nodigen zonder meer uit om de gemiddelde snelheid wat op te voeren. Dit hoeft uiteraard niet, want het uitzicht is ook tijdens deze pas om van te smullen. De lange route pakt de Passo di Mauria nog even mee om zicht weer later bij de korte route te voegen en terug richting het hotel te keren.

Dag 6: Rondrit Passo Pordoi & Passo Giau (ca 200 of 280 km)

Je hebt hem deze vakantie al gereden maar dat maakt het niet minder leuk, je begint met de Passo di Gardena en vervolgt de weg over de Passo di Campolongo. Daarna neem je de Passo di Falzarego om daarna de Passo di Giau te beklimmen. Deze pas is wat langgerekter dan de andere waardoor je langer op grote hoogte rijdt. Tijdens de rit omhoog en op de top heb je een perfect uitzicht op de Cinque Torri berg. De berg heeft een aparte vorm, een groot rechthoekig rotsblok steekt omhoog de lucht in met een aantal kleinere puntige bergtoppen vlak naast zich. Na de Passo Duran splitsen de lange en korte route waar de lange route langs de Torrente Cordevole rivier afdaalten na wat bochtige wegen aansluit op de korte route. Beide sluiten deze dag af met de Passo di Pordoi.

Dag 7: Selva di Val gardena- Utrecht (ca 1150 km)

Helaas zit de week er op. Je hebt kunnen genieten van, volgens routespecialisten, misschien wel één van de mooiste motorvakantie bestemming. De Dolomieten hebben bijna alles. Mooie natuur, schitterende uitzichten tijdens het rijden, goed eten en weinig verkeer en geweldige bochten, ontelbaar veel bochten. Met deze mooie ervaring begin je weer aan de tocht terug naar huis, uiteraard kunt u hier weer kiezen om het hotel van de heen reis ook weer op de terugreis te nemen. Hotel Rappen in Rothenburg ob der Tauer. Zo kunt u de rit op het gemak in 2 keer doen.

Een gelijkaardige rondreis is ook als groepsreis beschikbaar.

dolomieten
  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.