De Costa Verde Express, de voormalige “El Transcantábrico Clasico” wordt ook wel de Spaanse “Orient Express” genoemd en heeft deze naam zeker niet gestolen. Langs smalspoortrajecten brengt deze luxetrein u langs de mooiste plaatsen van het groene noorden. Om de reizigers een comfortabele nachtrust te garanderen, rijdt de trein enkel overdag. Tijdens uw reis doorkruist u Galicië, Asturië en Cantabrië.

DAg 1: Brussel-Santiago de Compostela

Iberia-lijnvlucht naar Santiago De Compostela (met overstap). Privé transfer naar Parador de los Reyes Católicos te Santiago voor één nacht.

dag 2 Santiago De Compostela-Viveiro

Ontbijt. Vrije tijd. Samenkomst met de medereizigers. Bezoek aan de stad. Middagmaal. Vertrek per autocar naar Ferrol waar de trein El Transcantábrico u opwacht. Ontvangst en installatie in uw couchette. Vertrek van de trein richting Viveiro, waar u een kort bezoek brengt aan de stad. Diner. Overnachting aan boord te Viveiro.

Dag 3 Viveiro – Ribadeo – Luarca – Candás

Ontbijt. De trein spoort oostwaarts richting Ribadeo, de grens tussen Galicia en Asturias. Wandeling langs de Cathedrals’ Beach, waar u een uniek zicht hebt op de indrukwekkende rotsformaties. Bezoek aan Ribadeo. Middagmaal aan boord. Bezoek aan Luarca, de witte stad aan de groene kust. Treinrit naar Candás. Diner. Overnachting aan boord te Candás.

dag 4 Candás – Avilés – Gijón – Oviedo – Arriondas

Ontbijt. Bustrip naar Avilés en Gijón, de Asturische badstad bij uitstek. Bezoek aan de stad. Middagmaal te Gijón. ’s Namiddag spoort de trein verder naar de hoofdstad van Asturias, Oviedo, wereldwijd gekend voor zijn traditionele gastronomie en pre-romaanse monumenten. Treinrit naar Arriondas. Diner en overnachting aan boord.

dag 5 Llanes – Cabezón de la Sal

Ontbijt. Vandaag doorkruisen we het hart van Asturias en brengen we een bezoek aan het Nationaal Park “Picos de Europa”, aan de meren en het heiligdom van Covadonga. Verder brengen we een bezoek aan Cangas de Onis, de eerste hoofdstad van het Asturische koninkrijk van Don Pelayo. Na het middagmaal gaat de treinrit verder via Unquera naar Cabezón de la Sal. Diner. Overnachting aan boord te Cabezón de la Sal.

dag 6 Cabezón de la Sal – Santander

Ontbijt. Excursie per autocar naar Altamira voor een bezoek aan de grotten met laat-paleolithische grottekeningen. Middagmaal. Verderzetting van de excursie naar het middeleeuwse Santillana del Mar voor een geleid bezoek. In de namiddag spoort u verder via Comillas naar Santander, de hoofdstad van Cantabrië. Diner. Optioneel bezoek aan El Gran Casino. Overnachting aan boord te Santanderg 6

dag 7 Santander – Bilbao

Tijdens het ontbijt spoort de trein naar de moderne stad Bilbao. Stadsrondrit en bezoek aan het Guggenheim-museum en de Portugalete zweefbrug. Typische lunch. Vrije tijd. Installatie in het hotel Barceló Bilbao Nervión voor 1 nacht.

dag 8 Bilbao-Brussel

Ontbijt. Check-out. Transfer naar de luchthaven voor de Iberia-lijnvlucht naar Brussel (met overstap).

Inbegrepen
 • Iberia-lijnvluchten van en naar Oviedo en Bilbao in economy klasse, ruimbagage inclusief
 • 5 nachten aan boord van de Costa Verde Express in een Grand Class couchette
 • Volpension tijdens de treinreis inclusief bijhorende wijnen, likeur, koffie of thee
 • 1 nacht in BB in de Parador de los Reyes Católicos te Santiago de Compostela
 • 1 nacht in BB in hotel Barceló Bilbao Nervión te Bilbao
 • Transfers tussen de luchthaven en de Parador en het hotel
 • Alle bezoeken en entrees zoals beschreven in het programma
 • BTW en luchthaventaksen.
Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden en dranken.
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Annulerings-, bagage en reisverzekeringen
Costa Verde Express 2020
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.