Calabrië

v.a. € 1880

Vertrek : 7 september 2024

Nederlandstalige begeleiding

Ongerepte natuur

Pure Italiaanse keuken

Gevarieerd programma

Enkel bij Reizen Van Laere

Kleine groepjes

Calabrië, onbekend is onbemind. Dit geldt beslist voor Calabrië waar je terecht komt in het Italië van heel wat jaren terug. Nog niet ontdekt door het massatoerisme, dus is het nu nog het ideale moment om te bezoeken. Onze Nederlandstalige gids begeleidt jullie een week doorheen deze streek

Situering

Hou je van een ongewone bestemming, van lekker Mediterraans eten, ongerepte natuur en een snuifje cultuur? Dan moet je beslist Calabrië bezoeken waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Calabrië grenst aan de zee en is enkel door de straat van Messina gescheiden van Sicilië. Bij helder weer heb je een prachtig zicht op het vulkanisch eiland Stromboli dat we tijdens deze reis gaan bezoeken en meteen beslist één van de hoogtepunten is.

Inleiding

We verblijven in de buurt van Tropea en onze Nederlandstalige gids die al jaren in Calabrië woont, neemt jullie elke dag mee om de streek te verkennen. Verwacht jullie aan een zeer gevarieerd excursieprogramma met elke dag nieuwe ontdekkingen.

Het programma

Dag 1 – Heenvlucht Brussel Lamezia Terme

De Tui Fly vlucht brengt jullie naar Lamezia Terme.  De bus brengt jullie naar het 4* hotel  nabij Tropea waar je logeert in half pension.  Je ontmoet onze Nederlandstalige gids in het hotel. Na het inchecken is er vrije tijd.

Tropea

Dag 2 – Tropea stadswandeling

Na het ontbijt pikt de gids jullie op voor een stadwandeling door de nauwe straatjes van Tropea. We komen langs de 11e eeuwse kathedraal en voor wie wil bezoeken we het kerkhof.  Het kerkhof is een ware Necropolis met prachtige mausolea. We doorkruisen de smalle straatjes zodat jullie de volgende dagen zeker niet verdwalen als jullie het stadje nog verder op eigen houtje willen verkennen. Er is vandaag nog tijd voor een terrasje of een zonnebad aan het zwembad van het hotel.

Pizzo Tartufo ijs

Dag 3 – De grotwoningen van Zungri en Pizzo

Na het ontbijt haalt de gids jullie op voor een bezoek aan Zungri.  De holwoningen die je daar ziet waren vroeger een schuiloord voor Basiliaanse monniken. De woningen zijn uitgehold in de rotswand zodat er steeds contact is met de buitenlucht.  Je gaat dus niet ondergronds! We wandelen door dit typisch Calabrisch dorp met mooie muurschilderingen. Na een proeverij van verschillende lokale producten gaat de rit verder naar Pizzo. Pizzo staat bekend voor het wereldberoemde Tartufo ijs. We bezoeken een uit tufsteen gehouwen grotkerkje waar Calabrische kunstenaars 100 bijbelse figuren uit tufsteen hebben gehouwen. We bezoeken ook de Aragonese burcht waar Jochen Murat werd geëxecuteerd. Wat dachten jullie ervan om de dag af te sluiten  met een Tartufo ijs ?

Dag 4 – De Eolische Eilanden

Beslist één van de hoogtepunten van onze reis: we bezoeken 3 van de 7 vulkanische eilanden die de archipel telt. We vertrekken vroeg in de ochtend naar Vulcano het eiland dat zich in een fumarolenstand bevindt.  Het eiland biedt leuke winkelstraatjes en terrasjes. We nemen de boot naar het volgende eiland, Lipari waar we na ongeveer een kwartiertje varen aankomen.

Lipari is het grootste eiland van de 7 en bestaat voor 25% uit puimsteen. Het derde eiland dat we bezoeken is Stromboli. Wie de film zag ‘Stromboli terra di Dio’ zal beslist het huis herkennen waar Ingrid Bergmann de geheime relatie had met Roberto Rosselini.  Na een goed gevulde dag keren we terug naar ons hotel. Deze excursie is steeds een topper in het programma!

Dag 5 – Gerace

We doorkruisen de Aspromonte bergen om het Mesopotamische stadje Gerace te bereiken. De prachtige uitzichten die je van daaruit hebt kennen geen gelijke. We nemen het boemeltreintje naar het centrum. De tocht wordt opgeluisterd door Calabrese muziek en met wat geluk kan je ‘Marina’ van Rocco Granata meezingen. In dit stadje is er een mooie Romaans- renaissance kathedraal met Griekse crypte en in de San Francesco kerk kan je de graftombe van prins Rufo zien. Prins Rufo is de vader van koningin Paola. Na de lunch keren we terug naar het hotel

Scilla

Dag 6 – Reggio Calabria en Scilla

Reggio Calabria heeft de langste wandelpromenade van Italië en het is een leuke stad om te winkelen. Wie al voldoende cultuur opgesnoven heeft, kan de verkeersvrije winkelstraat verkennen. De anderen kunnen mee met de gids de kathedraal en het archeologische museum bezoeken. Na de lunch zetten we de rit verder naar het vissersdorpje Scilla waar we het kasteel bezoeken dat ook eigendom was van Prins Rufo.  Tegen diner tijd zijn we terug in het hotel.

Dag 7 – vrije tijd of wandeling

Wie nog niet genoeg heeft van de natuur in Zuid-Italië kan vandaag mee op een wandeling van 10 km door de ongerepte natuur. De bus brengt jullie naar 700 meter hoogte van waaruit de wandeling begint. Tijdens de wandeling bezoeken we het kerkje van San Carmelo, de beschermheilige van de schapen. We wandelen bergafwaarts en genieten van het uitzichten op Sicilië, de Eolische Eilanden en de straat van Messina. Mochten we geen schapen tegen komen dan zullen we ze beslist wel ruiken tijdens onze wandeling.  We eindigen met een Crema di Limone in een plaatselijke bar vooraleer we terug naar het hotel gaan.  Deze excursie is facultatief dus niet in de prijs inbegrepen.

Dag 8 – Terugvlucht Lamezia Terme – Brussel

We worden opgehaald aan het hotel en met de TUI Fly vlucht keren we terug naar Brussel. Wie graag nog van enkele dagen rust geniet, dit kan. We geven je graag de mogelijkheden en prijzen voor een verlenging van enkele dagen.

Inbegrepen
 • Vlucht Brussel - Lamezia Terme en terug
 • 20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage
 • Alle transfers ter plaatse in Calabrië
 • Nederlandstalige begeleiding
 • De in het programma vermelde excursies
 • 7 overnachtingen in het 4* hotel in half pension
Niet inbegrepen
 • Annulerings- en/of reisverzekering
 • Luchthavenvervoer vanaf je thuislocatie naar Zaventem
 • Dranken bij de maaltijden en overige maaltijden
 • citytaks ter plaatse te betalen
Calabrië
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.