Reizen van Laere berlijn
Berlijn is één van de hipste steden van Duitsland en biedt voor ieder wat wils : shopping, mooie hotels, kunst en cultuur. Berlijn is gemakkelijk per trein bereikbaar wat een pluspunt is voor wie niet graag in het vliegtuig stapt. In dit programma nemen we je te voet mee door deze adembenemende stad.

Dag 1: Trein naar Berlijn

We nemen de ICE-trein van Brussel-Zuid door de verschillende Duitse landschappen naar Berlijn. Transfer naar ons hotel in het centrum van het vroegere West-Berlijn.

We maken een eerste buurtverkenning rond de bekendste straat van Berlijn: de Kurfürstendamm. We wandelen over de imposante boulevard en bezoeken daar de Gedächtniskirche, Breitscheidplatz en een stukje Tiergarten. Het diner brengt ons het beste van de Berlijnse keuken. Guten Appetit!

 

DAg 2: eerste wandeling

Onze eerste stevige wandeldag vandaag. Tot een eindje in de namiddag doen we de klassieke hoogtepunten van Berlijn aan: Alexanderplatz, Hackescher Markt, Friedrichstrasse, Pariser Platz, Brandenburger, Holocaustmonument, de site van Hitlers voormalige bunker, Checkpoint Charlie, de ‘Topografie van de terreur’-expo in het voormalige Gestapo-hoofdkwartier, de Gendarmenmarkt, Unter den Linden, Museuminsel (voor effectief museumbezoek is later nog tijd).

In de late namiddag bezoeken we eerst de Tiergarten, een van de grootste stadsparken van Europa, en sluiten we af met een bezoek aan de befaamde Reichstag.

Dag 3: Fietsen naar Potsdam

We nemen de trein naar Griebnitzsee, waar we onze fietsen oppikken. We fietsen via tientallen meren en riviertjes naar de machtige Wannsee, waar menig Berlijner zijn vrije uurtjes doorbrengt. Na de picknick fietsen we langs het meer verder naar het historische Potsdam, waar we de Hollandse Wijk en uiteraard het prachtige domein rond het imposante 18de-eeuwse rococopaleis Sanssouci van Frederik de Grote bezoeken. Via het Babelsberg Park keren we terug naar Griebnitzsee. We nemen de trein terug naar het centrum.

Dag 4: Tempelhof en de muur

Vandaag gaan we de alternatieve toer op. In de voormiddag is het de beurt aan Friedrichshain en Kreuzberg, het voormalige Oost-Berlijn. Hier wandelen we door de kunstenaarswijken, langs kraakpanden, graffiti parken en door multiculturele straten. Inclusief een bezoekje aan de East-Side Gallery, het langste nog intacte stuk Muur. De lunch nemen we in de Turkse wijk Neukolln en in de namiddag brengen we een bezoek aan Tempelhof, ooit een luchthaven en nu een hip recreatief gebied in volle ontwikkeling. In de late namiddag gaan we met een dakloze op pad die zijn levensverhaal vertelt aan de hand van een wandeling door zijn wijk. We eindigen in het alternatieve en hippe P’berg.

Dag 5: de Stasi gevangenis

Om wat dieper in te gaan op het duistere, nog niet zo verre verleden van Berlijn, bezoeken we in de voormiddag de beruchte Stasi-gevangenis van Hohenschönhausen. Onze gids is een voormalige gevangene. In de namiddag ben je vrij, met tijd voor een museumbezoek of tal van andere activiteiten. De begeleider geeft tips wat je zeker moet doen tijdens deze vrije tijd.

Dag 6: laatste dag en trein naar huis

We stoppen onze bagage in lockers in het station en gaan in de voormiddag nog op stap. In de Bernauerstrasse kunnen we ons een beetje inleven in ‘het leven zoals het was’ rond de muur. We wandelen via de grens waar de muur ooit stond naar het Mauerpark, waar ’s zondags Berlijners uit alle lagen van de bevolking en toeristen samen komen voor een picknick, een pop-up concertje of gewoon om wat rond te lummelen in het park of op de vlooienmarkt. We vangen de ICE-terugtocht naar Brussel aan in de loop van de namiddag.

Uiteraard kunt u deze reis ook maken met het vliegtuig (rechtstreeks vanuit Brussel) of zelfs met de auto.

We maakten een foto reportage van onze eigen trip naar Berlijn. Onze foto’s bekijken doe je hier .

Reizen van Laere berlijn
  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.