v.a. € 1.870

Vertrek : 22 november 2021

9 daagse cruise met Nederlandse begeleiding

Alle transfers inbegrepen

7 nachten aan boord in de gekozen kajuit

Verplichte fooien aan boord

Premium All inclusive

Bezoek aan de Expo 2020 in Dubai

Kleiner cruiseschip

Voorvergadering met praktische info

Reis met ons mee naar het land van de superlatieven : Dubai, het land met het hoogste gebouw, de duurste fonteinshow en het grootste shoppingcenter ter wereld. We varen naar Abu Dhabi met zijn ‘Louvre’ dat sinds 2017 af is en een exacte copij is van het Louvre in Parijs. In Qatar worden we ondergedompeld in de Arabische cultuur en kunnen we al wandelend langs de wandelboulevard de gebouwenpracht bewonderen. De cruise wordt van Brussel tot Brussel begeleid door Reizen Van Laere.

DAg 1: vlucht Brussel Abu Dhabi

U wordt thuis opgehaald en naar Zaventem gebracht waar we de rechtstreekse dagvlucht (met luchtvaartmaatschappij Etihad) nemen naar Abu Dhabi. Er zijn maaltijden aan boord en iedereen mag één stuk ingecheckte en één stuk handbagage meenemen. We landen om 19u30, de lokale gids wacht ons op en verzorgt de transfer naar het schip per autocar. De hypermoderne luchthaven is al een lust voor het oog. Check-in en diner op het schip met bijhorende drankjes, inbegrepen in de all in formule. Het schip blijft tot morgenavond 22u00 in de haven van Dubai liggen.

Dag 2: Dubai

Mein Schiff 6 is één van de nieuwste uit de Tui vloot en biedt heel wat faciliteiten. De uitgebreide premium All in (24u/24) zorgt er voor dat we honger noch dorst hebben. De All in formule is in de meeste restaurants (ook à la carte) van toepassing. Aangezien we nog een volledige dag in Dubai zijn, gaan we beslist de stad verkennen. Om 22u00 verlaten we Dubai, mis het uitzicht niet bij het verlaten van de haven.

Dag 3: Abu Dhabi

‘s Ochtends legt het schip aan in de haven van Abu Dhabi, de hoofdstad van de Arabische Emiraten.
De oorspronkelijke betekenis van de naam Abu Dhabi is ‘Vader van de gazelle’. Of men nu de gebouwen van 1001 nachten bezoekt of achter de schermen van de formule 1 op het Yas Marina circuit gaat kijken of zich ontspant op het Al Maya strand, Abu Dhabi brengt u in een andere wereld.

Een aanrader is beslist de Sheikh Zayed Mosque. Zeg niet zo maar moskee tegen de Sheikh Zayed Mosque… Er is plaats voor 40.000 mensen. Een tapijt van 5.600 m2 en een kristallen kroonluchter van 12 ton sieren het gebouw. Een binnenplaats volledig in witte marmer maakt van deze moskee de duurste van de wereld. Zelfs de ruimte met de toiletten is versierd met bladgoud en edelstenen.

Reizen Van Laere Abu Dhabi

DAg 4: Abu Dhabi

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Louvre. In 2007 kwamen Frankrijk en Abu Dhabi overeen dat het Emiraat een museum mocht openen dat dertig jaar lang de naam Louvre zou dragen. De bouw van het ‘Louvre Abu Dhabi’ kostte meer dan één miljard euro en er werd 10 jaar lang aan gebouwd, dus in 2017 werd de bouw afgerond (het is een exacte copij van het Louvre in Parijs). Het resultaat is fenomenaal. Het spectaculaire complex bestaande uit 55 kleine gebouwen is overdekt met een gigantische koepel van metalen sterren. Binnenin staan werken uit alle tijdperken, een echte aanrader voor kunstliefhebbers.

DAg 5: Doha Qatar

Rond 07u00 is de aankomst in Qatar voorzien, het derde Emiraat op onze cruise. Hier laten we ons onderdompelen in de Arabische cultuur. Een mooi aangelegde wandelboulevard of ´corniche´ loopt langs de zee. In de oude binnenstad kunnen we de beroemde markt van Falcon of de 300 meter hoge toren (the Torch Doha) bezoeken. Zoals Dubai het kunstmatig eiland ´the Palm´ heeft, heeft Doha ´the Pearl´, een eiland met 12 kleinere eilanden die ervoor zorgen dat Doha 32 km kustlijn extra heeft gecreëerd.

Dag 6: Qatar

Een andere bezienswaardigheid is het historisch militaire fort Al Koot (bijgenaamd Doha fort) met de nabijgelegen Souk Waqif. Het Doha fort werd destijds gebouwd om de handelaars in de Souk te beschermen tegen de dieven.

Dag 7: Dubai

Rond de middag legt het schip terug aan in Dubai. Geniet van het spectaculaire uitzicht bij het binnenvaren van de haven. Een bezoek aan het grootste shoppingcenter ter wereld gevolgd door de  fonteinenshow mag zeker niet op ons programma ontbreken. De Dubai Mall heeft plaats voor ongeveer 1.200 winkels op een totale oppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante meter.

Het winkelcentrum maak deel uit van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Naast de Burj Khalifa vindt dagelijks de duurste fonteinshow ter wereld plaats, een spectaculair schouwspel van licht en muziek. De fonteinen bereiken een hoogte van maximaal 150 meter, dit komt overeen met een gebouw van 50 verdiepingen.

DAg 8: Dubai EXPO 2020/2021

Einde van de cruise.  De check-out is rond 09u00 in de ochtend en onze terugvlucht is pas voorzien na middernacht, om 02u20 (30/11). Deze vrije dag is ideaal om de Expo 2020 te bezoeken. Na het uitchecken wacht de autocar ons op en brengt ons naar de Expohallen waar we de hele dag vertoeven.  De autocar en de chauffeur blijven ter plaatse zodat onze bagage gewoon in de autocar kan blijven tot we ’s avonds naar de luchthaven van Abu Dhabi gebracht worden. Zowel de autocar die ter plaatse blijft en het inkomticket zijn in de prijs van de cruise inbegrepen.

Dag 9: Terugvlucht

Rond 06u50 in de ochtend komen we aan in Brussel en worden we door onze chauffeurs opgewacht om ons naar huis te brengen.

 

Inbegrepen
 • Vlucht Brussel Abu Dhabi en terug met bagage
 • Alle transfers
 • cruise op basis van de gekozen kajuit in premium all in
 • 350 MB datavolume
 • Nederlandstalige begeleiding van Brussel tot Brussel
 • Voorvergadering me praktische info
 • Bezoek aan de Expo 2020 in Dubai
Niet inbegrepen
 • Excursies
 • Uitgave aan wal
 • Verzekeringen
 • exclusieve dranken zoals champagne die niet in de All In vervat zitten
mein schiff boot

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Luchthaven vervoer

Als klant van Reizen Van Laere kan je samen met je vliegvakantie de transfer naar de luchthaven reserveren aan voordeeltarieven. We verzorgen het vervoer naar alle Belgische en Nederlandse luchthavens en naar de voornaamste Nederlandse cruisehavens.

U vindt niet wat u zoekt?

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op.

Licentie A1751  Lid van VVR, verzekerd tegen onvermogen bij Amlin verzekeringen

 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.