Reizen Van Laere Italië

v.a. € 479

Individuele rondreis

Autoreis

Gezonde mix van steden en natuur

Vertrek elke dag mogelijk

Bloemenrivièra en Cinque Terre

Onontdekt Marche

Glooiende heuvels in Val d’Orcia

Cultuur snuiven in Toscane

De ruige Monte Conero

Tijdens deze reis doorkruis je Italië in de breedte: van de Bloemenriviera in het westen naar de Adriatische zee in het oosten. Niet alleen de Italiaanse kustlijnen zijn prachtig, maar ook het binnenland. De route slingert door het populaire Toscane en langs kleurrijk Cinque Terre (must see!) Maar ook via minder bekende pareltjes zoals het meer van Bolsena, de stad Assisi en het hart van de regio Marche. Italië op haar mooist. Je kan deze reis ook aanpassen aan je eigen tempo, raadpleeg ons hiervoor.

DAg 1: autorit naar San Bartolomeo

Je reis begint in San Bartolomeo, waar je drie nachten verblijft. San Bartolomeo is een kleine badplaats aan de Italiaanse Riviera. Reken een volledige dag rijden. Wil je onderweg overnachten dan kijken we graag uit naar een overnachtingshotel voor jou!

Dag 2 en 3: Bloemenrivièra – Genua – Portofino (140 km)

De streek waar je verblijft heet de Bloemenrivièra en ligt ten westen van Genua. Deze rivièra is bekend om haar zachte klimaat en kleurrijke badplaatsen. Bezoek vandaag een paar van deze mooie plaatsen zoals Noli, Finale Ligure en Albenga. Maak een keuze of bezoek ze beide; Genua en Portofino. Genua, die de bijnaam ‘La Superba’ (de trotse) draagt, kenmerkt zich door het oude stadscentrum dat een labyrint is van nauwe steegjes. De middeleeuwse kathedraal San Lorenzo is een ‘must see’. De rijkdom van Genua is vooral te danken aan de handel in de haven. Een bezoek aan de Porto Antico mag daarom niet ontbreken. Neem in de haven de panoramische lift om zo een fantastisch uitzicht te krijgen over de stad en de zee. Iets verderop ligt op een schiereiland Portofino, de meest exclusieve badplaats van Italië. Vergaap je niet alleen aan de jetset op de luxe jachten, maar ook aan het natuurschoon. Boven de stad staat de kerk San Giorgio en aan de andere kant van het schiereiland vind je de abdij Abbazia di San Fruttuoso.

DAg 4,5 en 6: San Bartalomeo – Cinque Terre – Pistoia – Lucca – Florence

Op naar Toscane waar je drie nachten verblijft in de omgeving van Pistoia. Onderweg kom je langs Cinque Terre. Een ruige kust met kleurrijke huizen en een mooie wandelroute die de vijf (cinque) dorpen van Cinque Terre met elkaar verbindt. In het westen van Toscane vind je dicht bij elkaar de steden Pisa en Lucca. Maak de keuze of je één of beide steden wilt bezoeken. Pisa is natuurlijk bekend om de scheve toren. Op het plein van de wonderen staat niet alleen deze scheve toren, maar ook de Duomo, Battistero en Composante. Lucca is kleiner en intiemer en daarom misschien wel de gezelligste stad van Toscane. De stad is geheel ommuurd met sfeervolle pleinen, nauwe straten en mooie winkels. hoogtepunten, zoals de Duomo, Piazza della Signoria, Ponte Vecchio en het Uffizi museum. Als je de reusachtige koepel van de Duomo beklimt, heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Dag 7 en 8: Pistoia – Val d’Orcia – Meer van Bolsena

Vandaag  rijden we verder zuidwaarts en doorkruisen de Apennijnen. Je verblijft twee nachten op de grens van Toscane, Umbrië en Lazio, vlakbij het vulkaanmeer van Bolsena in  Montefiascone. Deze plaats is bekend door zijn zo gewaardeerde witte wijn uit deze regio. Onze tip: plan je route zo dat je door de beroemde Val d’Orcia rijdt. Hier zie je de zo typerende Toscaanse plaatsjes met glooiende heuvels, zonnebloemvelden en cipressenlanen. Geniet van het uitzicht. Als je nog nooit aan het meer van Bolsena bent geweest, zal dit een aangename verrassing zijn. Aan het meer liggen vele gezellige stadjes. Op enkele kilometers van het meer ligt de kunststad Orvieto. Ook deze stad staat bekend om haar witte wijnen. De stad zelf heeft wat bijzondere gebouwen, zoals de grote witte kathedraal. Een aanrader is ook het Parco dei Mostri (park van de monsters) bij Bomarzo, waar je kunt wandelen langs vreemde beelden en gebouwen.

Dag 9 en 10: Montefiascone – Assisi – Marmore – Montecarotto – Monte Conero

We rijden verder oostwaarts, richting de Adriatische zee. Hier overnacht je twee nachten te midden van de wijngaarden nabij Montecarotto. Onderweg, via de Apennijnen, kom je langs de stad Assisi. De regio rondom deze stad is prachtig, maar de stad zelf mag er ook zijn. Wereldberoemd vanwege de heilige Franciscus: hier tref je dan ook vele pelgrims. Houd je meer van natuurschoon, sla dan af bij de 168 meter hoge watervallen van Marmore.  De Adriatische kust is vooral bekend van de lange zandstranden bij Rimini, maar in het gebied waar je nu bent is de kustlijn ruiger. Vooral de kust bij Monte Conero vlakbij Ancona, is ruig en prachtig. Hier gaat de kust honderden meters omhoog. In het binnenland van Marche vind je prachtige steden als Loreto en Recanati.

DAg 11: Einde van de reis

De reis zit er op! Wens je nog langer aan de kust te verblijven in Riccione of Rimini bijvoorbeeld om nog wat uit te blazen aan het strand ? Dit kan, we geven je graag extra info over de mogelijkheden.

De terugrit naar huis is ongeveer 1.400 à 1.500 km. Voor een hotelletje onderweg kan je eveneens bij ons terecht.

Inbegrepen
 • 10 overnachtingen in middenklasse hotels
 • Nederlandstalige reisbeschrijving
 • logies en ontbijt
Niet inbegrepen
 • wegenvignetten en tol
 • overige maaltijden en dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
Reizen Van Laere Italië
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.