v.a. € 315

Culturele rondreis

Alle belangrijkste steden

Ideale mix van cultuur en natuur

Unieke logeeradressen

Half pension mogelijk

Ook mogelijk in 4* hotels

Contact met de locale bevolking

Tijdens deze rondreis bezoek je alle voornaamste plaatsen van het eiland en logeer je in 'agriturismo', dit zijn boerderijen die hun deuren open zetten voor het toerisme. Hebt u liever wat meer luxe ? Deze reis kan ook geboekt worden met een verblijf in 4* hotels.

Dag 1: Catania – Alcantara

Bij aankomst op de luchthaven van Catania neemt u uw huurauto in ontvangst en kan de ontdekkingstocht van Sicilië beginnen. Rij naar uw eerste overnachtingsplaats waar u 2 nachten verblijft in AGRITURISMO IL BORGO RESORT (Alcantara op +/- 18 km van Taormina) of gelijkaardig. Als u vroeg aankomt, kunt u eventueel nog de Gole dell’Alcantara (kloof van de Alcantara-rivier op +- 5 km) bezoeken. Het is een indrukwekkende kloof in lavarotsen waar de Alcantara doorheen stroomt. De auto kunt u vlakbij parkeren en dan met de trap naar beneden lopen, of kiezen voor de lift. De toegang tot de kloof is betalend.

Dag 2: Etna – Taromina

De imposante en nog steeds actieve vulkaan Etna is de trots van Sicilië en domineert het landschap in de wijde omgeving. Met de auto kunt u tot op 1900 m hoogte rijden, kies daarvoor de kant Etna Sud/ Nicolosi (Etna zuid bij het plaatsje Nicolosi). Er is een mogelijkheid om van daaruit een kabelbaan te nemen of met een Jeep met chauffeur verder rijden tot op 2700 m hoogte. Op sommige plekken voelt de grond warm aan en ziet u de stoom uit de lavabodem komen. De Etna leeft, dat is duidelijk, het is dan ook een van de actiefste vulkanen van Europa. In de namiddag is het tijd voor een bezoek aan Taormina, een juweeltje van een stadje bovenop de Monte Tauro. Het antieke Grieks-Romeinse theater is absoluut een bezoek waard.

Dag 3: Piazza Armerina- Agrigento – Castelvetrano

Vandaag doorkruist u het eiland langs een aantal van de culturele hoogtepunten van Sicilië. De eerste stop is Piazza Armerina in het midden van het eiland. De Villa Romana del Casale beroemd om zijn prachtige mozaïeken is een cultureel pareltje. Neem zeker ook de tijd om de oude palazzi en kerken die dateren uit de tijd van de Noormannen, in het stadje zelf te gaan bekijken. Daarna rijdt u door naar Agrigento en de indrukwekkende Vallei van de Tempels, éé van de grootste archeologische sites ter wereld. De vallei staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U ziet er de overblijfselen van Griekse en Romeinse tempels, mozaïeken en ondergrondse aquaducten. De majestueuze Dorische tempels zijn bijna intact bewaard gebleven. Hoogtepunt is ongetwijfeld de tempel van Concordia. Rij door naar Montevago bij Castelvetrano waar u 2 nachten logeert in CASE DI LATOMIE of gelijkwaardig.

Dag 4: Marsala – Erice – Segesta

Vandaag bezoekt u Marsala, bekend van de zoete Marsalawijn en de zoutpannen waar op traditionele manier zout uit de zee wordt gewonnen. Het water droogt op in bassins waarna alleen het zout overblijft. De zoutwinners maken kleine hoopjes zout die vervolgens drogen in de zon. Het water wordt op peil gehouden door oude, traditionele windmolens. Dit is een stukje Sicilië met een heel eigen karakter en het is bovendien erg fotogeniek. Vanuit Marsala kunt u doorrijden naar het stadje Erice, letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt (750 m hoog) van Sicilië. U kunt er o.a. de duomo en het Normandisch kasteel bezoeken en bij goed weer heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Rij nadien door naar Segesta voor een bezoek aan de spectaculair gelegen, onvoltooide Dorische tempel.

Dag 5: Palermo – Alia

Palermo, de hoofdstad van Sicilië staat vandaag op het programma. Elke overheerser heeft er in de loop van de geschiedenis zijn architecturale sporen nagelaten. U kunt er een mix van Arabische, Griekse en Romeinse bouwwerken bewonderen zoals het Palazzo dei Normanni (Normandisch Paleis) met de Cappela Palatina (Palatijnse kapel) en zijn prachtige mozaïeken, de kerk van San Giovanni degli Eremiti, het Capucijnenklooster (en catacomben) en de kathedraal. In Monreale, net buiten Palermo, staat een kathedraal van een ongeziene schoonheid. Dit is het hoogtepunt van de Arabisch-Normandische bouwkunst op Sicilië. De hele binnenkant is versierd met de schitterendste mozaïeken die episoden uit het Oude en het Nieuwe Testament in beeld brengen. Rij verder naar Alia waar 2 nachten zult logeren in  Villa Dafne of gelijkwaardig.

Dag 6: : Cefalù – Castelbuono

Vandaag komt u aan de kust in de badplaats Cefalù. Vanaf hier kan je het middeleeuws stadje Castelbouono bezoeken.

Dag 7: Siracusa

De ontdekking van Sicilië brengt u vandaag naar Siracusa dat van de 5de tot de 3de eeuw v. C. de belangrijkste Griekse havenstad was. Het schiereiland Ortigia is het op zichzelf staande historische centrum van de stad. Rij door naar Alcantara waar u de laatste nacht logeert in AGRITURISMO IL BORGO RESORT of gelijkwaardig.

Dag 8: Terugreis

Vandaag levert u uw huurwagen weer in bij  de luchthaven van Catania. U kunt uiteraard uw verblijf in Sicilië verlengen en verder genieten van de Siciliaanse zon, gastvrijheid en heerlijke Siciliaanse gerechten en zoetigheden.

Inbegrepen
 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • 2 nachten in Agriturismo Il Borgo Resort, Agriturismo Il Poggio Resort, Casa delle Monache in Alcantara of gelijkwaardig.
 • 2 nachten in Case di Latomie in Montevago of gelijkwaardig
 • 2 nachten in Villa Dafne in Alia of gelijkwaardig
 • 1 nacht in Agriturismo Il Borgo Resort, Agriturismo Il Poggio Resort, Casa delle Monache in Alcantara of gelijkwaardig
Niet inbegrepen
 • Vluchten
 • Huurwagen
 • Overige maaltijden
 • Toeristentaks
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Inkomgelden bezoeken
Palermo - Piazza San Domenico
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.