v.a. € 1.629

Contacteer Reizen Van Laere voor de vertrekdata van deze reis.

Albanië is een republiek in het westen van de Balkan en ligt aan de Adriatische zee en grenst aan Kosovo, Montenegro, Macedonië en Griekenland. Het heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. Er is een 400 km lange kustlijn en Albanië is een land met Romeinse invloeden en bezienswaardigheden. De bevolking is arm maar super gastvrij. Dit land is in opkomst en een echte aanrader voor wie alles al gezien heeft. Dit is geen bestemming voor wie op luxe gesteld is, maar wel voor wie nieuwe horizonten wil ontdekken en open staat voor cultuur. Je kan zowel Albanie in rondreis als in strandverblijf boeken.

Dag1: Brussel-Tirana

Vlucht naar Tirana. Bij aankomst volgt de transfer naar het hotel en een eerste kennismaking met de stad. Avondmaal en overnachting in Hotel Hermes**** waar het diner genomen wordt.

Dag 2: Tirana-Durres-Berat

Na het ontbijt rijden we naar de stad Durres, een van de oudste van het land. We bezoeken hier het Romeinse amfitheater, het archeologische museum en de Venetiaanse toren. Na de lunch gaan we verder naar Berat, onderdeel van Unesco werelderfgoed. Hier bezoeken we het kasteel en maken we kennis met de collectie ikonen in het Onufri Museum. Het avondmaal in Berat vindt plaats in een bekende wijnmakerij Berat Nurellari Winery waar we genieten van de typerende wijnen uit deze streek gecombineerd met lokale gerechten. Overnachting in Hotel Onufri****. Het ontbijt, middagmaal en avondmaal zijn inegrepen.

Dag 3: Berat-Appolonia-Sarandra

We starten de dag met een bezoek aan de archeologische site van Apollonia. We bewonderen hier het amfitheater en het binnenplein van het klooster met een 13e-eeuwse, in Byzantijnse stijl opgetrokken kerk. We zien hier ook indrukwekkende bouwwerken zoals het monument van Agonotheteve, het huis met de mozaïeken en de Mariakerk. Na de lunch in de kuststad Vlora rijden we verder naar het Llogara nationaal park en Porto Palermo voor een bezoek aan het kasteel. Overnachting in Hotel Mano***. Het ontbijt, middagmaal en avondmaal zijn inbegrepen.

Dag 4: Sarandra-Butrint-Gjirokastra

Vandaag staat met de archeologische site van Butrint een van de culturele hoogtepunten van de reis op het programma. We bezoeken het oude amfitheater, de tempel van Aesculapius, de doopvont met zijn kleurrijke mozaïeken en de oude stadswallen. Een oude vesting met een klein museum waakt over de regio, een van de laatste ongerepte natuurlijke en historische plaatsen van het Middellandse Zeegebied. ’s Middags genieten we van een lunch in het Lekoursi kasteel en een traditionele folkloreshow. De volgende stop wordt het magische Blue Eye, een prachtige azuurblauwe natuurlijke waterbron. Verder naar Gjirokastra, waar we het Skëndulihuis en het kasteel bezoeken dat als een balkon boven de stad uittorent. Vanaf hier heb je een prachtig zicht over het omliggend landschap. Overnachting in Hotel Fantasy****, waar we twee nachten verblijven. Ontbijt, middag- en avondmaal zijn inbegrepen.

Dag 5: GJIROKASTRA – BENJA – PERMET – GJIROKASTRA

We trekken de natuur in richting de Ottomaanse brug en de thermale baden van Benja, de ideale plek om helemaal tot rust te komen. Hierna rijden we verder naar Përmet, waar we onder meer de rots van de stad en het monument van het congres van Permet bezoeken. Terugrit naar Gjirokastra. Overnachting in het hotel. Het ontbijt, middag- en avondmaal zijn inbegrepen.

Dag 6: GJIROKASTRA – KORCA

Een rit door Griekenland brengt ons naar de stad Korca. Op ongeveer 10 km van Korca bezoeken we de Tumulus van Kamenica, een van de meest kenmerkende monumenten uit de prehistorie van Albanië. In de namiddag volgt een stadstour in Korca, met een bezoek aan de Mirahori moskee en de Orthodoxe kerk, het Nationaal Museum van de Middeleeuwse Kunst en de allereerste school van Albanië, die in 1878 haar deuren opende. Overnachting in Hotel Hani i Pazarit****.

Dag 7: KORCA – VOSKOPOJA – OHRID

We rijden naar het nabijgelegen Voskopoja, een klein dorp omgeven door een prachtig landschap dat zich in de 17e eeuw de tweede grootste stad van de Balkan mocht noemen. De stad werd bijna volledig vernield waarna er slechts een paar kerken en ruïnes overbleven. We bezichtigen hier de Sint-Mariakathedraal en de Sint-Nicholaskerk, de best bewaarde kerk van het dorp. Onderweg maken we ook nog een stop in Morava bee farm, om te proeven van de heerlijke honing die hier geproduceerd wordt. Verder naar het meer van Ohrid, een van de oudste en diepste meren van Europa. Avondmaal in Hotel Royal View****, waar we twee nachten verblijven.

Dag8: OHRID

Na het ontbijt ontdekken we de stad Ohrid. We wandelen onder meer langs de kerk van St. Sophia, het klooster van St. Clemens, het fort van Tsaar Samuel en het oud-Griekse theater. In de namiddag kan je optioneel deelnemen aan een boottocht over het meer van Ohrid naar het klooster van St. Naum. Door zijn prachtige ligging, aan de oevers van het meer aan de Macedonische kant, wordt dit een onvergetelijke ervaring! Overnachting in het hotel.

Dag 9: OHRID – ELBASAN – KRUJE – TIRANA

Onderweg naar Tirana houden we even halt in Elbasan voor een bezoek aan de restanten van het oude fort. We trekken verder naar Kruje, ooit het centrum van het Albanese verzet tegen de Turken. We bezoeken hier het etnografisch museum en het Skaderberg kasteel. In de lokale bazaar heb je vrije tijd om op zoek te gaan naar de laatste souvenirs. Verder naar Tirana. Overnachting in Hotel Hermes****.

Dag 10: Tirana – Brussel

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Tirana voor de terugvlucht naar Brussel.

Albanië
  • Vereiste info

  • Optioneel

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.