Doorkruis de Griekse Eilanden en Turkije en maak kennis met de rijke geschiedenis en cultuur. Geniet van de heerlijke gerechten op de Griekse Eilanden. Op de kleinere eilanden vind je nog de Griekse charme gecombineerd met prachtige landschappen. Verschillende begeleide bezoeken zijn in de prijs begrepen.

Dag 1 Athene

Geen moderne metropool is meer doordrenkt van mythes dan Athene, Griekenland. De ruige haven Piraeus is de toegangspoort tot Athene en verbindt het vasteland met de eilanden. Athene is al eeuwenlang een trekpleister voor avonturiers en classici. Je hebt ogen te kort om alle overblijfselen van de oudheid te ontdekken. Flaneer langs de smalle straatjes en neem een typisch Griekse maaltijd in de Plaka.

Dag 2 Kusadasi

Kusadasi is de toegangspoort tot een van de meest legendarische steden in de oudheid: Efeze. Niet ver van Efeze stond ooit de tempel van Artemis (ook bekend als de tempel van Diana), één van de zeven wereldwonderen, die heel wat pelgrims van rond het Middellandse Zeegebied aantrekt. Hoewel deze niet meer overeind staat, kan je tussen de funderingen en resten van de hoge zuilen wandelen. Er zijn maar weinig havens aan de Middellandse Zee zo magisch als Kusadasi.

Dag 3 Rhodos

Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos (die naam betekent ‘twaalf eilanden’) en trekt meer bezoekers dan de meeste andere Griekse eilanden. De hoofdstad Rhodos biedt een fascinerende mix van geschiedenis en bouwkunst, en het binnenland van het eiland heeft veel weelderige beboste heuvels. In het zuiden kijkt Lindos, uit over een perfecte, oude ruïne op de heuvel erboven. Het eiland dankt haar rijke geschiedenis aan een mild klimaat en een strategisch waardevolle positie tussen Azië en Europa. Heel wat beschavingen hebben hun sporen achtergelaten op Rhodos.

Dag 4 Kreta

Vandaag legt het schip aan op Kreta aan et pittoreske havenstadje Aghios Nicolaos. Het eiland heeft prachtige stranden en een kosmopolitische sfeer. Geniet van een authentiek Griekse lunch aan de baai van dit stadje, dat sinds de 3e eeuw voor Christus bestaat.

Dag 5 Santorini

Santorini zien vanop de zee is net een postkaart. Santorini is de kers op de taart van de Griekse Cycladen en staat vooral bekend om zin vulkanisch verleden. Je kan je onderdompelen in de kunst, het eten en de legendarische wijnen van dit eiland dat volgens sommigen de locatie van de verloren beschaving Atlantis is. Op Santorini kan je doen wat Dionysus, de Griekse god van de wijn, zou doen en de heerlijke wijnen van het eiland proeven of Indiana Jones spelen en de archeologische schatten van het eiland zoeken. Vergeet zeker niet te genieten van het prachtige uitzicht over de zee.

Dag 6 Milos

Milos, ook wel Melos genoemd , behoort tot de Cycladen in het zuidwesten van de Egeïsche Zee. Het is het vijfde grootste eiland van de archipel. Milos is vooral bekend vanwege het beeld van Venus dat hier gevonden is en nu in het Louvre in Parijs te bewonderen is. Maar Milos is meer dan ´de Venus van Milo´. Het is een zeer bijzonder eiland omwille de verscheidenheid in natuur. Het eiland is net als Santorini van vulkanische oorsprong en dat is er duidelijk aan te zien.

Dag 7 Mykonos

Mykonos maakt deel uit van de Cycladen. Het doolhofachtige uitzicht van straatjes was ooit bedoeld om piraten te verwarren die Mykonos plaagden in de achttiende en vroege negentiende eeuw en het heeft tot op de dag van vandaag nog hetzelfde effect op bezoekers. Het verdwalen in de wirwar van straten en steegjes is een attractie op zicht. Onderweg naar de binnenstad passeer je het archeologisch museum, wat een bezoekje waard is.

Dag 8 Athene

En zo zijn we aan het einde van de cruise. U neemt afscheid van de bemanning en van het schip en keert terug naar huis met een rugzak vol mooie herinneringen.

Inbegrepen
 • all inclusive op het schip
 • fooien
 • 2 excursies
 • bus transfer naar Mykonos stad
Niet inbegrepen
 • vluchten naar Athene en terug
 • overige excursies
 • premium dranken zoals champagne
 • verzekeringen
santorini
 • Vereiste info

 • Optioneel

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de leukste reistips, geweldige promo’s of ontvang onze reisverhalen in je mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.