Met frisse energie naar Duitsland

10-daagse elektrische rondreis Hessen

Laad de batterijen op met deze afwisselende rondreis, die vele leuke extra's heeft! Je bezoekt geliefde regio's ,zoals het Sauerland. Bovendien ontdek je minder bekende juweeltjes als Limburg en Mrburg. Volg je het spoor van Luther in deze oude studentenstad? De reis is helemaal uitgetekend voor elektrische auto's. Met behapbare rijafstanden en hotels met laadpunten. Bovendien is de reis compleet voorgereden door ANWB-leden.

Dag 1 : Utrecht/Brussel-Meerbusch

Utrecht/Brussel - Meerbusch (ca.195/200KM)

Je rijdt naar Meerbusch.  Dit plaatsje ligt landelijk aan de Rijn en toch ook direct tegenover Düsseldorf.  Maak je een fietstochtje langds de rivier naar deze gezellige stad?   in het hotel zijn elektrische fietsen beschikbaar.  Het hotel heeft laadpunten en binnen een straal van 5-10 kilometer vind je nog een tiental.

Dag 2 : Meerbusch

Met het veerpontje kun je gratis naar Düsseldorf.  Met de auto of op de fiets.  Leuk om een dagje te shoppen en oude gebouwen te bekijken.  langs de Rijnkade kun je gezellig eten.

Dag 3 : Meerbusch - Willingen

Meerbusch - Willingen ( ca.180KM)

Op naar het Sauerland!  Het is leuk om over de binnendoor-landweggetjes te rijden, via Lüdenscheid.  De uitzichten zijn hier een stuk mooier dan vanaf de snelweg.  Langs het eerste deel van de route vind je diverse laadpunten, het tweede deel van de route vrijwel geen.  Maar als het weer meewerkt en je de meest gunstige snelheid aanhoudt, zou er tussen Meerbusch en Willingen geen tussenstop nodig hoeven zijn.

Dag 4 : Willingen

Willingen is een leuk plaatsje, met mooie wandelmogelijkheden.  Je hotel ligt direct naast een van de hoogste toppen van het Sauerland: de Ettelsberg (838m) In de Gutshof Itterbach is een candlelight-diner inbegrepen.

Dag 5 : Willingen-Kirchheim

Willingen-Kirchheim (ca.140KM)

Onderweg een tussenstop in Kassel?  De stad heeft mooie parken,  Monumenten en musea.  Treed bijvoorbeeld de sprookjeswereld van de gebroeders Grimm binnen, in Grimmwelt.

Kassel heeft voldoende oplaadpunten,  dus indien nodig zou je hier bij kunnen druppelen.

Dag 6 : Kirchheim

Vanuit Kirchheim kun je een kijkje nemen bij de mooie kathedraalstad Fulda,de stad van Bonifatius.  Heel interessant is ook Point Alpha, de voormalige grenspost tussen Oost- en West Duitsland, nu een museum.  Dichterbij is Bad Hersfeld,  de stad van de heilige met de curieuze naam Lullus.  Van de 8e tot de 17e eeuw stond hier een belangrijke abdij,  waar Luther nog te gast was.

Tegenwoordig geldt het gebouw als de grootste kerkruïne van Europa.

Dag 7 : Kirchheim-Hadamar

Kirchheim-Hadamar(ca.140KM)

Vandaag rijd je naar Hadamar, eerst via binnenwegen en dan via de A5 en A49

Of maak je een ommetje via de de verrassend mooie universiteitsstad Marburg?

Dag 8 : Hadamar

Bezoek de wondere werled van het Stöffelpark, met fossielen, steensoorten, vroegere werkplaatsen en kunstwerken gemaakt van oude machineonderdelen

De hhenweg gaat omhoog ( en vraagt dus extra energie), de terugweg gaat omlaag, waardoor de actieradius constant blijft.

Ook heel leuk is een bezoek aan het schilderachtige Lahndal, waar vele sporen van het Nederlandse koningshuis te vinden zijn.  Bezoek bijvoorbeeld het stadje Limburg, met de Dom met de zeven torens.

Dag 9 : Hadamar-Leverkusen

Hadamar-Leverkusen (ca.150KM)

Via binnenwegen rijd je naar de A3.  Zo'n 30 km voor Keulen zijn er eventueel laadmogelijkheden bij een tankstation.

Dag 10 : Leverkusen-Utrecht/Brussel

Leverkusen-Utrecht/Brussel (ca.215/220KM)

Je elektrische rondreis door Hessen en Noordrijn-Westfalen zit er bijna op.  Vandaag rijd je terug naar huis.

 

 

Afreisdata

elke dag mogelijk v.a. 699€ pp

Praktische informatie

Bijzondere ervaringen 

* verruil je e-auto voor een e-bike in gezellig Düsseldorf

* bewonder het rariteitenkabinet van het Curioseum

* Ga op zoek naar krokodillen en vliegende muizen in de steengroeve Stöffelpark.

Geheimtip 

In het Schokoladenhaus Limburg krijg je de lekkerste chocolademelk van Midden-Duitsland!

Inclusief o.a. 9 x overnachting met ontbijt, 7 x diner , diverse leuke extra's, gratis laden van je e-auto in de hotels, reisbescheiden met tips van de ANWB-voorrijders, live-tips onderweg