Hoogtepunten van Namibië

We reizen in kleine groepjes. Onze gids Kobus de Jonghe is geboren in Pretoria (Zuid-Afrika) en groeide op in de Kalahari. De Bosjesmannen leerden hem alles over het (over)leven in de woestijn en de dieren in de wildparken. Zijn Nederafrikaanse taal zal u zeker bekoren !

Dag 1                          Heenvlucht

Vertrek vanuit Brussel via Frankfurt rechtstreeks naar Windhoek met aankomst de volgende dag.

Dag 2                          Windhoek, de hoofdstad van Namibië

Na aankomst op de internationale luchthaven Hosea Kutako te Windhoek zal de Jewel of Africa Safaris gids u opwachten. Met een minibusje rijden we naar Windhoek voor een bezoek aan de stad die u beslist zal bekoren met haar verschillende culturen. Na het bezoek  rijden we naar de lodge Bagatelle Kalahari Ranch gelegen op een groot wildreservaat, net buiten Windhoek. Wie wil kan nog een wandeling maken door de Kalahari. Diner en overnachting in de lodge.

Dag 3                          Schilderachtige route naar Sossusvlei

Na een ochtendsafari met ontbijt rijden we naar  Sossusvlei gelegen in de Namib woestijn – de oudste woestijn ter wereld. Deze rit duurt ongeveer vier uur. De Namib woestijn dis een combinatie van eindeloze zandvlaktes en duinen; leven en de dood liggen hier dicht bij elkaar. We verblijven twee nachten in deze unieke omgeving. De dag wordt afgesloten met een buffet en een glaasje wijn onder de sterrenhemel. Overnachting in Desert Quiver Camp.

Dag 4                          Woestijn en fotografie

Na een zeer vroege wake up call en een koffie met een toastje  vertrekken we richting Namib woestijn, die we  met een open 4x4 voertuig zullen doorkruisen. Samen met een gespecialiseerde gids bereiken we de duinen wanneer de zon opkomt. We stoppen bij Duin 45, een 300 meter hoge zandduin en de meest gefotografeerde duin ter wereld. Sossusvlei  is een modder pan omgeven door rode duinen die lopen van noord naar zuid waardoor u deze perfect kan  fotograferen zodra de zon opkomt. De oostelijke kant licht op, terwijl de westelijke kant nog in de schaduw ligt en dat zorgt voor schitterende beelden. We zetten onze reis verder naar Deadvlei voor een ontbijt aan de voet van de hoogste zandduinen. Waar we de duinen te voet verkennen. Op de terugweg naar de lodge stoppen we bij de Sesriem Canyon, gelegen aan de toegangspoot van het Namib-Naukluft National Park. De Tsauchab River heeft deze Canyon in de loop van miljoenen jaren gevormd en dit is nu één van de weinige plaatsen waar er het ganse jaar door water is. Terug bij de lodge, genieten we van een vrije namiddag.. Optionele excursies : met een klein vliegtuigje of in een warme luchtballon boven Sossusvlei vliegen.  Diner en overnachting in het Desert Quiver Camp.

Dag 5                          Swakopmund

Ontbijt en vertrek naar de kustplaats Swakopmund. We rijden langs een echt maanlandschap en in de namiddag bereiken we de stad aan de monding van de Swakop. Deze elegante, charmante en vriendelijke stad met zijn brede lanen werd opgericht door Duitse kolonisten – een klein stukje van Hamburg aan de rand van de woestijn. Vrije namiddag en overnachting in Swakopmund Guesthouse 

Dag 6                          Living Desert

Vandaag maken we een vijf uur durende tocht : de Tommy’s Living Desert Tour. Dit is een adembenemende tocht waar je terecht komt in een kaal stuk woestijn. Je ziet niet één levend wezen tot Tommy onze gids ons laat zien hoe kleine planten en dieren overleven in dit meedogenloze woestijnklimaat. Je zal versteld staan hoeveel soorten gekko’s, spinnen, slangen, kameleons,  hagedissen enz je te zien krijgt. Aan het eind van de excursie zie je nog een ‘brullende’ duin wanneer het weer mee zit. Een niet te missen ervaring ! De tocht begint om 08u00 en eindigt om 13u00. De rest van de dag is vrij te besteden. Optionele excursies zijn : quad fietsen in de duinen, rondvluchten, zonduin boarding, enz. Overnachting in Swakopmund Guesthouse.

Dag 7                          Dolfijnen, oesters en vonkel wijn

Na het ontbijt vertrekken we naar de haven van Walvis Baai voor een catamaran trip in de beschermde lagune. Ervaar de sensatie van dolfijnen die uit het water naast de boot springen, zeehonden die kunnen gevoed worden met de hand, enz… Geniet ook van verse oesters en koude vonkel wijn op de kalme wateren van de Walvis Baai Lagoon. Deze tour is erg populair, omdat deze aantoont hoe belangrijk dit broedgebied is voor kustvogels.  Overnachting in Swakopmund Guesthouse.

Dag 8                          Scenic route naar Twijfelfontein

Onze rondreis gaat na een stevig ontbijt verder richting Twijfelfontein. We rijden langs het vissersdorp Hentiesbaai, en via de Brandberg Mountain (hoogste bergtop van namibië) bereiken we onze lodge in de late namiddag.  Overnachting en diner in Twyfelfontein Country Lodge

Dag 9                          Bosjesman schilderijen en Woestijn Olifanten

Vandaag verkennen we de omgeving van Twyfelfontein. Waar de San Bosjesmannen werden aangetrokken tot een kleine fontein, de enige van zijn soort in het gebied. We bezoeken een van de belangrijkste collecties Bushman schilderijen en gravures. Evenals de orgelpijpen en de verbrande berg. We vervolgen onze tocht verder naar het noorden op zoek naar de zeldzame oude woestijnolifanten. En passeren de kleine nederzetting van Sesfontein waar we stoppen bij een echte vesting. We arriveren in de middag in de lodge en daar is nog wat tijd om te ontspannen aan het zwembad. We nemen het diner in het hotel. Overnachting in Opuwu Coountry lodge

Dag 10                                    Himba Cultuur

Kaokoland is de thuisbasis van twee stammen; de Herero en de Himba. Himba’s zijn lange en slanke mensen met blijkbaar de mooiste vrouwen ten zuiden van de evenaar. Ze leven met hun grote kuddes vee, verplaatsen ze van bron tot bron soms wel zeven keer per jaar. Herero vrouwen dragen nog steeds de traditionele Victoriaanse jurk en typische hoofdkap. We ontmoeten Michael, een lokale Himba gids die ons meeneemt naar een Himba dorp voor een kennismaking met hun cultuur. Diner in het hotel. Overnachting in Opuwu Coountry lodge

Dag 11 & 12               Etosha National Park

Na het ontbijt rijden we naar Etosha via Kamanjab. Waar we logeren op een wildboerderij zeer dicht bij Etosha.  Na de lunch doen we al een eerste safari in een open 4x4. Etosha National Park heeft een oppervlakte van 22 207 vierkante kilometer. Een enorme pan domineert Etosha en maakt deel uit van het Kalahari basin dat ongeveer 1000 miljoen jaar geleden gevormd. De regen overspoelt de pannen die duizenden vogels aantrekt, waaronder opmerkelijk veel flamingo’s. Het park is wereldwijd bekend om zijn  wilde dieren: olifanten, zwarte en witte neushoorns, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, grote kuddes springbokken, zebra’s, gnoes, giraffen en een veelvoud aan andere fascinerende dierensoorten in hun natuurlijke omgeving. De tweede dag maken we na het ontbijt een vroege ochtend safari in een open 4x4 voertuig begeleid door een ranger. In de namiddag is er tijd om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Na het diner genieten we nog van een prachtige zonsondergang! Overnachting en diner in Toshari Lodge (Etosha South).

 Dag 13                                               Drie benig jachtluipaard

We laten Etosha achter ons en rijden terug naar Windhoek via Okahandja. Na een mooie en ontspannende rit, komen we aan bij de lodge met de zeer moeilijke naam: N / A’an ku se (Naankuse). Angelina Jolie en Brad Pitt logeerden hier meermaals. N / A’an ku se werd wereldberoemd door het ontroerende verhaal van Lucky, een cheeta die een poot in een valstrik verloren had en moest overleven met slechts drie poten. Overnachting en diner in Naankuse.

Dag 14                                               Terugvlucht

Na het ontbijt maken we een geleide wandeling in het Afrika Bosveld. Transfer naar de luchthaven Hosea Kutako voor de terugvlucht naar Brussel via Frankfurt.                                                             

Dag 15                                    Aankomst en transfer naar huis

Afreisdata

31/08/2017 2.420 euro

Praktische informatie

INCLUSIEF & EXCLUSIEF

Inclusief:

 • Rondreis in kleine groep
 • Nederlands/Afrikaans sprekende gids/chauffeur tijdens de volledige rondreis
 • Overnachting op basis van dubbel kamers in de vermelde lodges of gelijkwaardig
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma , half pension enkel in Swakopmund kamer en ontbijt 
 • Alle verplaatsingen in Namibië per auto/minibus of 4*4 waar vermeld
 • Excursies en bezoeken zoals vermeld in het programma inclusief inkomgelden
 • Alle gidsen zijn meertalig Nederlands en / Afrikaans sprekende chauffeurs-gidsen zijn Theta geaccrediteerd, medisch goedgekeurd, hebben een professionele vergunning en zijn  First Aid Beoefenaars.
 • BTW waar van toepassing

 Exclusief:

 • Heen en terugvlucht vanuit Brussel via Frankfurt naar Windhoek. Prijzen variëren naargelang het moment van reservering.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Maaltijden die niet in het programma vermeld zijn.
 • Tips & fooien in restaurants en hotels.
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering.
 • Visas en internationale reispas (verplicht)
 • Tips voor de gids / chauffeur = @ R 35.00 per dag per persoon.
 • Centrale tip-pot voor kruiers, obers, keuken en personeel van het hotel = @ R 350.00 per persoon.