Cruise Verenigde Arabische Emiraten

In maart 2014 maakten we een cruise vanuit Dubai naar de andere Emiraten en Oman. Een cruise is de ideale manier om deze landen te verkennen zonder in peperdure hotels te logeren. U zal versteld staan van de luxe en de imposante gebouwen die deze bestemmingen te bieden hebben. En vooral... van de propere straten en auto's. Wist u dat u een boete kan krijgen als u met een vuile auto rondrijdt ? Dat en nog veel meer zal de gids u vertellen tijdens een bezoek aan deze landen.

Wij namen de vlucht vanuit Brussel naar Dubai via Istanbul.  In Dubai is alles veel groter, veel mooier en veel imposanter dan elders. Wij bezochten de Dubai shopping mall, het grootste shopping center van de Emiraten. Naast de immens vele winkels is er een reuze aquarium binnen in.  

In Abu Dhabi en Dubai bezochten we de moskee. De dames moesten de knieën en schouders bedekken en een hoofddoek dragen. Dit gaf leuk foto-materiaal... .  U moet de rondleiding beslist met een gids doen. 

Oman is een Sultanaat en geen Emiraat.  Wat ons daar opviel - en niet alleen daar trouwens - is dat de straten er super proper bij liggen en geloof het of niet maar met een vuile auto rondrijden kan leiden tot een fikse boete. 

Tijdens onze vakantie waagden we ons aan een jeep-safari door de woestijn. Wie intersse zou hebben dit ook eens te proberen : ik raad u aan niet te veel te eten voor vertrek en wie snel wagenziek wordt blijft er best weg. Ik ben blij dat ik het heb meegemaakt maar ik doe het nooit meer ! 

Gebouwen zoals Bujr Al Khalifa moet je zeker bezoeken;  In geen tijd brengt een lift je tot één van de hogere verdiepingen van waaruit je een prachtig zicht hebt over de stad. 

En high tea at Burj al Arab is ook de moeite waard... als je er binnen geraakt uiteraard...