11 daagse cruise De magie van de middernachtzon

Staat een reis naar de Noordkaap op je bucket list ? Droom je om aan boord van een cruise schip door de Fjorden te varen ? Wilde je altijd al de natuurpracht van Noord-Europa bewonderen en de magie van de middernachtzon ontdekken ? Dan moet je beslist inschrijven voor onze begeleide cruise in 2018 ! Kom met ons mee aan boord van de MSC Meraviglia, de nieuwste telg van de MSC vloot die in juni 2017 in de vaart gaat.

Programma

Dag 1 - TRANSFER NAAR HAMBURG & INSCHEPING

U wordt thuis opgehaald en een luxe autocar brengt ons tot in Hamburg. Onderweg zijn er enkelestops voorzien. Na de middag komen we aan in de haven van Hamburg en gaan we dadelijk aan boord, we kunnen onmiddellijk van onze All Inclusive genieten. De afvaart is voorzien om 20u00.

Dag 2 - OP ZEE

Ideaal om het schip te verkennen en te genieten van de uitgebreide All In formule en de faciliteiten aan boord. De MSC Meraviglia is niet alleen nieuw maar vertoont geen enkele gelijkenis met de vorige generatie MSC schepen. Zo zijn er bijvoorbeeld 12 restaurants, een overdekte promenade en voor de sportievelingen een Formule 1 simulator en een bowlingbaan.

Dag 3 - BERGEN (NOORWEGEN) 07o00 - 14u00

Om 07u00 meert het schip aan in Bergen. Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen. We maken een wandeling door het centrum, nemen de kabelbaan naar de omliggende heuvels en genieten van het schitterende uitzicht. Om 14u00 vertrekt het schip richting Noordkaap.

Dag 4 - OP ZEE 

Een dag op zee om morgen ‘het einde van de wereld’ te bereiken : de Noordkaap. Ondertussen kan
je zalig relaxen aan het overdekte zwembad.

Dag 5 + 6 - HONNINGSVAG / NOORDKAAP (NOORWEGEN) 16u00 -02u00

Beleef de kick om de Noordkaap te bereiken - Nordkapp in het Noors. Het meest noordelijke stuk land op het Europese continent zal u ongetwijfeld imponeren. Wanneerhet schip voor anker gaat
in Honningsvåg (om 16u00) zal u zien dat de lucht aangekleed wordt met iriserende wolken en de aarde verlicht is door het zonlicht dat 24 uur per dag schijnt. Dit is ongetwijfeld de meest spectaculaire ervaring tijdens deze cruise. U zal merken dat u zich op een speciale plek bevindt, op het laatste stukje continentaal land net voor het einde van de bewoonde wereld. U maakt hier kennis met een uniek poollandschap en hebt een prachtig zicht op de Arctische IJszee en het Noordkaapplateau. ’s Avonds gaan we op zoek naar middernachtzon. Liefhebbers kunnen deelnemen aan de optionele excursie naar de Noordkaap om 21u15.

Dag 6 - TROMSO (NOORWEGEN) 13u00 - 21u00

Om 13u00 komen we aan in Tromso. We bezoeken de stad die een rijke cultuur en geschiedenis bezit en tevens ook één van de beste plaatsen is om de middernachtzon te zien. Wie wil kan deelnemen aan een Husky tocht (optioneel) maar ook een bezoek aan de stad met zijn Ijszeekathedraal behoort tot de mogelijkheden.

Dag 7 - OP ZEE

Na enkele drukke dagen, terug een dagje rust op zee, ideaal om alle indrukken van de voorbije dagen te laten bezinken. Met een cocktail in de hand moet dit wel lukken ! In het theater worden er ’s avonds exclusieve wereldklasse show gebracht in samenwerking met Cirque Du Soleil.

Dag 8 - MOLDE (NOORWEGEN) 10u00 - 18u00

Deze stad is vooral bekend vanwege de vele rozentuinen en het uitzicht over de bergen. Hier is de natuur ongetwijfeld het hoogtepunt. Wie wil kan met ons een hele dag mee op excursie (optioneel). We lopen langs het spectaculaire trollenpad om Trolveggen ‘het Gezicht van de Troll’ te bereiken , de grootste verticale bergwand van Europa . Met een ferry varen we door de Romsdalsfjorden en we bezoeken de mooiste plaatsjes rond Molde, via bruggen en onderwatertunnels bereiken we terug het schip.

Dag 9 - ALESUND (NOORWEGEN) 08u00 - 16u00

Een bezoek aan Ålesund staat gelijk aan een bezoek aan een sprookjesachtige bestemming. Na
een verwoestende brand werd aan het begin van de 20e eeuw de stad volledig herbouwd in art
nouveau stijl. De straten van Ålesund zijn gevuld met torentjes, spitsen en prachtige versieringen die deze plaats echt uniek maken. Van hieruit kunnen we een bezoek brengen aan het Geirangerfjord en de watervallen. Sommige watervallen hebben een naam, zo zijn er ‘de zeven zusters’ en ‘de vrijer’. Het verhaal hierover vertellen we je zeker tijdens de cruise. Geirangerfjord behoort tot het werelderfgoed van de UNESCO.

Dag 10 - OP ZEE

Geniet op uw laatste dag van de faciliteiten aan boord en neem de mooie herinneringen mee naar huis. Wandel een laatste keer door de Galleria Meraviglia, de overdekte promenade met winkels en restaurants.

Dag 11 - HAMBURG ( DUITSLAND)

We komen terug aan in Hamburg (Duitsland) waar na een vroeg ontbijt op het schip de autocar ons opwacht en terug naar huis brengt.

Afreisdata

31 mei 2018

Praktische informatie

Inclusief & Exclusief 

Inbegrepen in de prijs:

 • De transfer van bij u thuis tot Hamburg
 • Verblijf op basis van All inclusive in het door u gekozen kajuittype
 • Animaties en activiteiten overdag en ’s avonds
 • Spektakel in het theater, live muziek en bars,..
 • Vrije toegang tot de fitness en zwembaden, bubbelbaden, bibliotheek
 • De haventaksen
 • De verplichte fooien aan boord
 • De Nederlandstalige begeleiding door Reizen Van Laere

Niet inbegrepen in de prijs:

 •  Eventuele excursies georganiseerd door MSC
 • Verzekeringen – annulatie en/of reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven aan boord en aan wal
 • Maaltijden en dranken tijdens de transfer naar Hamburg en terug
 • Fooien voor de chauffeur van de autocar
 • De UNICEF bijdragen van €1 per persoon (facultatief) aan boord


Klik hier voor het volledige programma