8 dagen Corsica

Het mooiste eiland onder de zon!

Dag 1

Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Figari. Onze chauffeur wacht ons op bij aankomst. Geleid bezoek aan Porto-Vecchio. Dit is de derde grootste stad bij Corsica, waar de economie voorheen gebaseerd was op het winnen van zout, hout en kurk. Vandaag is het een aantrekkelijke badplaats geworden met mooie kustlijn en prachtige zandstranden. Verder door naar ons hotel voor welkomstdrink, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt en vertrek naar Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa die op de top ligt van indrukwekkende 60 meter hoge kalkrotsen, met uitzicht op Sardinië. Nadien maken we een boottocht en ontdekken we de adembenemende kliffen en grotten. Vrij middagmaal aan de haven en rondleiding door de stad met een treintje. Bezoek of vrije tijd voor een wandeling of shopping. Terug naar ons hotel in Porto-Vecchio voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt en vertrek naar de vol van Bavella via Solenzara en de “col de Larone”. Panorama over de “Aiguilles” en vrij middagmaal in Zonza. Retour naar het hotel via het Ospédale massief voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt en vertrek naar Aléria voor een bezoek aan de Romeinse site en het museum. We rijden verder naar Corte, de historische en culturele hoofdstad van het eiland. Vrij middagmaal en rondleiding door de stad in een toeristisch treintje, bezoek aan het hooggelegen stadsdeel en het museum. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Bastia.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we naar de Canonica kerk, Pisaanse architectuur uit de 12de eeuw, en bezoeken we de archeologische site. Verder door naar Bastia, waar we een bezoek brengen aan de stad: de oude haven, het St-Nicolasplein,… . Vrij middagmaal en bezoek aan de  Cop Corse met Luri, Pino, Canari (leikliffen), Albo en haar Genuese toren, Nonza en haar zwarte strand, Patrimonio (befaamd om haar wijnen) en Saint-Florent. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt en vertrek naar de Balagnestreek met IIe Rouse (halte) en een bezoek aan de stad Calvi, die vanwege de zuiverheid van het water en haar rijke erfgoed, de passie is van de lokale bevolking. Het heeft een bevoorrechte en strategische ligging kortbij het vasteland (173 km van Nice) en ligt in het hart van de Middellandse Zee. Vrij middagmaal aan de haven en vervolgens vertrek voor een bezoek aan de oude dorpjes van d Balagne zoals Corbara, Pigno, Aregno, Sant’Antionio (halte)… Dit zijn één voor één prachtig behouden hooggelegen dorpen.Avondmaal en overnachting in de omgeving van IIe Rousse.

Dag 7

Ontbijt en vertrek naar Porto en de wondermooie Calanques van Piana, die door de erosie de vreemdste vormen hebben gekregen en beschermd Unesco werelderfgoed zijn. Vrij middagmaal in Porto. Nadien rijden we verder naar Ajaccio. De stichting van de Genuese stad Ajaccio dateert van 1942, toen onder het gezag van de Genuese Bank van St. George. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Ajaccio.

Dag 8

Ontbijt en vrije tijd. Aansluitend transfer naar Figari voor de terugvlucht naar België.

Praktische informatie

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Figari – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer, inclusief welkomstcoctail
  • Boottocht en treinrit in Bonifacio, treinrit en museum in Corte en toegang tot de Romeinse site in Aléria
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden voor niet vermelde uitstappen
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering
Klik hier voor het volledige programma