Bibione aan de Adriatische Zee, Italië

Badplaats tussen Triëste en Venetië

Bibione is een populaire badplaats aan de Adriatische Zee op anderhalf uur van VenetIë . Het strand is 8 km lang en 400m breed, ideaal voor een rustvakantie. Bibione heeft een leuk centrum met terrasjes, winkels, bars en uiteraard de echte Italiaanse 'Gelateria's'. Er zijn tal van kunststeden in de buurt zoals Padua, Triëste, Udine... en vergeet vooral geen bezoekje te brengen aan het romantische Venetië.

Ons hotel :

Wij logeerden in het Savoy beach hotel 5* aan het strand en naast de termen.  Elke morgen kan je bij het ontbijt genieten van een gekoeld glaasje Prosecco. Het ontbijt is in buffetvorm met warme en koude gerechten, speigeleitjes worden a-la-minute bereid. Er zijn glutenvrije producten beschikbaar en een ruim assortiment vers fruit, yoghourt en müsli. Je kan buiten op het terras ontbijten wat heerlijk is bij warm weer. 

Wij boekten half pension dus was ook het diner inbegrepen.  Zoals de echte Italianen begonnen we met de antipasti, schoven vervolgens aan bij het pasta buffet en daarna bij het hoofdgerechten buffet. De echte zoetebekken kunnen nog een dessert uitkiezen maar voor wie liever iets hartigs eet, is er ook nog een kaasbuffetje. 

Het strand :

Het hotel is ideaal gelegen, heeft een mooi zwembad met voldoende stoelen en een prachtig strand. Via TUI en THOMAS COOK zijn de stoelen en de paraplu aan het strand inbegrepen in de prjis van het verblijf.  Je krijgt de eerste dag een plaats op het strand toegewezen en je bent dus zeker dat er op eender welk moment van de dag een strandstoel en paraplu voor je klaar staat. Geen handdoeken stress dus. 

Ontspanning :

En na al dat strandplezier en heerlijk dineren kan je nog langs de verkeersvrije winkelstraat kuieren, de winkels blijven open tot 22u30. Bibione ligt in de streek waar de Prosecco gemaakt wordt, wijnliefhebbers kunnen een rit maken langs de wijnkelders. 

Cultuur :

Niet iedereen houdt er van om aan het strand te liggen. De prachtige kunststeden zoals Triëste, Padua en Udine liggen op maximum 2u rijden. Venetië ligt op 1u rijden. Enkele dagen per week kan je vanuit de haven van Bibione een boottocht maken langs de lagune van Venetië. 

Praktische informatie

Hoe geraak je er ? 

  • Met de auto, ongeveer 1.350 km dus een overnachting onderweg is zeker aan te bevelen. Wat dacht je van een nachtje Koblenz bijvoorbeeld ? 
  • Met het vliegtuig naar Venetië.  Brussels Airlines heeft in de zomer dagelijks vluchten. Wij kunnen voor jou eveneens de transfer van de luchthaven naar uw hotel in Bibione op voorhand reserveren. Of je boekt op voorhand een huurwagen voor de volledige periode.