Nederlandstalig begeleide cruise 2020

Verenigde Arabische Emiraten

Reis met ons mee naar het land van de superlatieven : Dubai, het land met het hoogste gebouw, de duurste fonteinshow en het grootste shoppingcenter ter wereld. Via Bahrain (waar de eerste oliebron ontdekt werd) varen we naar Abu Dhabi met zijn ‘Louvre’ dat sinds 2017 af is en een exacte copij is van het Louvre in Parijs. In Qatar worden we ondergedompeld in de Arabische cultuur. De cruise wordt van Brussel tot Brussel

HET PROGRAMMA

Dag 1    zondag 22 November 2020    Vlucht vanuit Brussel naar Dubai
U wordt thuis opgehaald en naar Zaventem gebracht waar we de rechtstreekse nachtvlucht (met luchtvaartmaatschappij Emirates) nemen naar Dubai. Er zijn maaltijden aan boord en iedereen mag één stuk ingecheckte en één stuk handbagage meenemen. De aankomst is voorzien de volgende dag.

Dag 2    maandag 23 November 2020    Dubai
Bij aankomst op de luchthaven van Dubai worden we opgewacht door de lokale gids en maken we onmiddellijk kennis met deze magische stad tijdens een stadstour. Nadien worden we naar de cruiseterminal gebracht en gaan we aan boord van ons varend hotel : Mein schiff 6. Dit schip is één van de nieuwste uit de Tui vloot. De lunch met bijhorende drankjes nemen we aan boord, dit is inbegrepen in de premium All in. Alle dranken (behalve champagne en premium dranken) en maaltijden zijn inbegrepen 24u/24, zelfs in de meeste a-la-carte restaurants aan boord.  Wenst u na de lunch nog van boord te gaan om Dubai te verkennen ? Een Hop-on/Hop-off bus is de ideale gelegenheid om in alle vrijheid Dubai te bezoeken. Bewonder de prachtige skyline, musea, moskeeën en de uitgestrekte stranden.

Dag 3    dinsdag 24 November 2020    Dubai              
Ga na het ontbijt op verkenning aan boord van het schip. Zo ontdekt u de leukste bars en gezelligste plekjes. Neem een cappuccino in de ochtend, relax op het zonnedek en zet je klaar tegen 14u00 - met de camera in de hand - als het schip richting Doha in Qatar vertrekt.

Dag 4    woensdag 25 november 2020    Doha - Qatar          
Rond 07u00 is de aankomst in Qatar voorzien waar we ons laten onderdompelen in de Arabische cultuur. Een mooi aangelegde wandelboulevard of ‘corniche’ loopt langs de zee. In de oude binnenstad kunnen we de beroemde markt van Falcon of de 300 meter hoge toren (the Torch Doha) bezoeken.
Een andere bezienswaardigheid is het historisch militaire fort Al Koot (bijgenaamd het Doha fort) met de nabijgelegen Souk Waqif. Het Doha Fort werd destijds gebouwd om de handelaars in de Souk te beschermen tegen dieven.
Zoals Dubai het kunstmatig eiland ‘the Palm’ heeft, heeft Doha ‘the Pearl’, een eiland met 12 kleinere eilanden die ervoor zorgen dat Doha 32 km kustlijn extra heeft gecreëerd.

Dag 5    donderdag 26 november 2020    Manama - Bahrain 
Na een nacht varen meren we om 07u30 aan in Manama, Bahrain. Het Arabische woord ‘Bahrain’ betekent ‘Twee zeeën’. Bahrain is een koninkrijk dat bestaat uit 33 eilanden, waarvan de hoofdstad Manama is. Hier duik je onder in 5000 jaar geschiedenis van het stenen tijdperk tot nu. De eerste oliebron begon te borrelen begin jaren 1900 en bracht veel rijkdom naar de regio. Heel wat monumenten staan op de Unesco werelderfgoedlijst. Geen cultuurfanaat ? Bezoek het Formule 1 circuit of een kamelenboerderij, zo hebt u alle facetten van de Arabische cultuur gezien.

Dag 6    vrijdag 27 november 2020    Abu Dhabi 
Het grootste deel van de dag brengen we door op het schip. Late namiddag legt het schip aan in de haven van Abu Dhabi, de hoofdstad van de Arabische Emiraten.
De oorspronkelijke betekenis van de naam Abu Dhabi is ‘Vader van de gazelle’. Of men nu de gebouwen van 1001 nachten bezoekt of achter de schermen van de formule 1 op het Yas Marina circuit gaat kijken of zich ontspant op het Al Maya strand, Abu Dhabi brengt u in een andere wereld.
Het schip blijft ’s nachts in de haven van Abu Dhabi liggen.

Dag 7    zaterdag 28 november 2020    Abu Dhabi 
In 2007 kwamen Frankrijk en Abu Dhabi overeen dat het Emiraat een museum mocht openen dat dertig jaar lang de naam Louvre zal dragen.
De bouw van ‘Louvre Abu Dhabi’ kostte meer dan één miljard euro en er werd 10 jaar lang aan gebouwd, dus in 2017 werd de bouw van het Louvre afgerond (een copij van het Louvre in Parijs). Het resultaat is fenomenaal. Het spectaculaire complex bestaande uit 55 kleine gebouwen is overdekt door een gigantische koepel van metalen sterren. Binnenin staan werken uit alle tijdperken, dus een echte aanrader voor kunstliefhebbers.  Een andere aanrader is de Sheikh Zayed Mosque, hieronder afgebeeld. Er is plaats voor 40.000 mensen. Een tapijt van 5.600 m2, een kroonluchter van 40m hoog en 10m diameter en een binnenplaats volledig in witte marmer, maken van deze moskee de duurste van de wereld. Zelfs de ruimte met de toiletten is versierd met bladgoud en edelstenen.

Dag 8    zondag 29 november 2020    Dubai 
Iets na de middag zijn we terug in Dubai. We maken van deze dag gebruik om in het grootste shopping center van de wereld te gaan winkelen, de ‘Dubai Mall’. Er is plaats voor ongeveer 1.200 winkels op een totale oppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante meter.

Het winkelcentrum maak deel uit van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Naast de Burj Khalifa bevindt zich de duurste fonteinshow ter wereld, een spectaculair schouwspel van licht en muziek. De fonteinen bereiken een hoogte van maximaal 150 meter, dit komt overeen met een gebouw van 50 verdiepingen.

Dag 9    maandag 30 november 2020    Dubai 08u00
Einde van de cruise. Nog een laatste blik op Dubai en we worden door de autocar opgehaald die ons naar de luchthaven van Dubai brengt voor onze rechtstreekse vlucht met Emirates naar Brussel. Aankomst rond 22u00’s avonds. Onze chauffeurs verwelkomen ons op de luchthaven en brengen iedereen veilig terug naar huis.

Afreisdata

22 november 2020 vanaf 1.785 euro

Praktische informatie

Inbegrepen :

 • de transfer naar Zaventem vanuit het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen
 • de vlucht met Emirates, bagage en maaltijden inclusief
 • het verblijf in premium All In in het gekozen kajuit type
 • een stadstour door Dubai
 • de transfers ter plaatse
 • verplichte fooien
 • animatie overdag en 's avonds
 • toegang tot de fitness
 • begeleiding van Brussel tot Brussel
Niet inbegrepen :
 • verzekeringen
 • overige uitgaven
 • excursies
 • SPA behandelingen
 • persoonlijke uitgaven aan boord
Print hier het volledige programma